PASPALJ O FINALU ABA LIGE: Mora da se pronađe rešenje, jer ovo je sramota za košarku

PASPALJ O FINALU ABA LIGE: Mora da se pronađe rešenje, jer ovo je sramota za košarku

Zarko Paspalj 27. oktobar 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)


Legendarni košarkaš, sada ambasador regionalnog takmičenja, smatra da uprave Budućnosti i Crvene zvezde moraju da razmirice ostave po strani, ili će posledice biti teške.

Čovek koji je bio tri puta prvak Evrope, jednom sveta i dva puta olimpijski vicešampion priznaje, ipak, da dešavanja iz finala ne idu u prilog ABA ligi.

“Prošle sezone nisam bio tu, ali sam čuo šta se dešavalo u finalu. Nastavilo se i ove godine, to nije u skladu sa kvalitetom, a posebno reputacijom košarke u regionu. Ona se makar kao senka pojavljuje zbog ugleda ozbiljnih igrača koji su izašli sa ovih prostora”.

U razgovoru sa Paspaljem se vrlo lako moglo primijetiti da se suzdržava, da ne želi javno da kaže šta stvarno misli o dešavanjima u Beogradu i Podgorici, ali je izdvojio pozitivan primjer – četvrti meč u „Morači“.

“Da nisu zapaljene dve baklje na manje od minut do kraja, koje nisu ni uticale na rezultat, ono je bio primjer navijanja na košarkaškoj utakmici. Bilo je perfektno, fantastično, narod se dobro suzdržao nakon onog što se dešavalo pre toga, da ne kažem i kasnije – rekao je 53-godišnjak rođen u Pljevljima.

Imao je i poruku za finaliste i sve one koji se žale na loš rad ABA lige.

“Proveo sam godinu sa ljudima koji vode takmičenje i prezadovoljan sam kakvi su i kako rade. Posebno sam zadovoljan suđenjem i komesarom Iztokom Remsom, koji radi besprekorno”.

Paspalj je imao i poruku za Budućnost, klub u kojem je počeo karijeru.

” U finalu bi trebalo da budu takmičarske utakmice, da bude prava konkurencija, ali toga nije bilo. Tri poraza Budućnosti sa toliko velikom razlikom su neočekivana, ali je Zvezda potpuno zasluženo tako ubedljivo trijumfovala. To je izborila ozbiljnom igrom, pristupom i zalaganjem. Zašto je razlika bila takva, na svakom timu je da rekapitulira i da vidi gde je grešio.

Odnosi između Crvene zvezde i Budućnost Volija su nikakvi, jasno je da će na svakom narednom susretu biti tenzija, ali rešenje mora da se nađe.

– Tako će biti sve dok vlasnici i predsednici klubova ne pronađu želju i volju da se ovo zaustavi. Druga opcija je da ljudima iz Evrolige sve dosadi, jer ovo je sramota za košarku. Neću da komentarišem što je i kako bilo, ali rešenje mora da se nađe” – zaključio je Paspalj.

 

Pročitajte još: