Sport
26.08.2022. 09:53
Beta

"Meč za divljenje"

Pešić ponosan nakon utakmice sa Grčkom: "To su moji lavovi" (VIDEO)

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je da je njegova ekipa u utakmici protiv Grčke bila za nijasnu bolja i da je zato pobedila i istakao da su košarkaši Srbije bili "lavovi" koji su odigrali meč za divljenje.

"Prvo želim da zahvalim navijačima, igrati u ovakvoj atmosferi je velika motivacija za sve. Sjajna utakmica oba tima, oba tima su pokazala karakter. Mislim da smo bili za nijansu bolji. To je razlog zašto smo pobedili, uz podršku navijača, to nam je dosta pomoglo", rekao je Pešić na konferenciji za novinare.
 

Košarkaši Srbije pobedili su, u četvrtak uveče, u Beogradu, selekciju Grčke posle produžetka sa 100:94, u prvoj utakmici drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Nisam uopšte euforičan, očekuje nas veliki broj utakmica, ali ovakvu utakmicu pred ovakvim navijačima, gde su se svi borili do kraja...", rekao je Pešić.

"Ja sam i ranije rekao, pa se vi smejuljite, Grčka je najbolja ekipa u Evropi i sada je to demonstrirala. Pokazala je ono što čini jednu veliku ekipu, atletika, brzina, iskustvo, moral, koji nije ni nama falio, vratili su se nekoliko puta, a mi smo to sve izdržali", dodao je on.
 

Pored podrške publike, Pešić je izdvojio još jednu stvar zbog koje je njegova ekipa pobedila.

"Mislim da smo dva najbolja ili među najboljim bekovima u Evropi, Slukasa i Kalatesa, takav posao napravili večeras... Isključili smo ih iz igre", rekao je Pešić.

"Tim je pobedio. Videli ste šta je Kalinić uradio, da ga ne hvalim... Za 40 minuta je dao samo šest poena i sedam asistencija, ali je odigrao fantastičnu odbranu. I Lučić, takođe. Videli ste koliko su uložili snage", dodao je on.

Pešić je istakao i da je Turska, naredni protivnik Srbije, u četvrtak uveče izgubila od Letonije.

"Kritikovali ste me, koji su ti Letonci, evo dobili su Tursku koja će biti kandidat za medalju na Evropskom prvenstvu, a Letonija ne ide na prvenstvo. Mi smo večeras dobili utakmicu i pored ta dva boda i pobede, igrači su videli da mogu. Odigrali su utakmicu za divljenje. To su moji lavovi, pravi su lavovi bili večeras", rekao je Pešić.
 

Selektor je naveo da njegova ekipa nije "bila baš najbolja" u sprečavanju poena iz tranzicije, pogotovo u prvoj četvrtini i naveo da ekipa još mora da radi na odbrani.

Krajem prvog poluvremena se povredio Vasilije Micić, pa je novinare zanimalo da li je sa jednim od najboljih igrača, Ognjenom Jaramazom, imao poseban razgovor tokom poluvremena.

"Jaramaz je igrao dosta dobro i pre nego što se Vasa povredio. Samo je nastavio ono što je započeo. Vasin izlazak bio je težak za nas, dobro je otvorio utakmicu... Takav jedan igrač je za vrhunski rezultat neophodan. Drago mi je što je ekipa dala podršku Jaramazu, tako da je ponekad nije ni važno šta mu je trener rekao", rekao je on.
 

Na pitanje koliko je igra blizu idealnog, Pešić je rekao: "Ne bi baš bilo dobro ako su ovo naši limiti".

"Mi smo još u procesu rada, mi ako želimo da idemo u Tursku na pobedu, mi, naravno, moramo neke stvari brzo da popravljamo, a to je pre svega ta tranzicija, tu nema šta više da se kaže", rekao je Pešić.

Govoreći o predstojećem meču protiv Turske, selektor Srbije je rekao da će to biti izazovna utakmica. "Ono što bismo morali da uradimo da bismo uzeli sudbinu u svoje ruke, moramo da smanjimo broj poena iz tranzicije", rekao je Pešić.

Pešića su novinari na kraju pitali i kakva je situacija sa Nemanjom Bjelicom i Nemanjom Nedovićem.  

"Dobra je situacija, bolja nego što smo mislili. Oni žele po svaku cenu da igraju, a znaćemo više kad se vratimo iz Turske", rekao je Pešić. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pešiću, sad imaš sve
Svetislav Pešić 20.5.2022.

Košarka

20.05.2022. 06:06

Pešiću, sad imaš sve

Nikola Jokić, Vasilije Micić i Miloš Teodosić. Oni mogu što drugi ne mogu. Košarku igraju s osmehom i zadivljujućom empatijom. Za svoju i dušu drugih. Stručna košarkaška javnost i svetski mediji tvrde da baš njih trojica iz sezone u sezonu menjaju istoriju ove igre i pomeraju granice košarke. Naravno, svako na svoj način.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve