PILIĆ: Novak je imao plemenitu ideju koja se završila katastrofom

PILIĆ: Novak je imao plemenitu ideju koja se završila katastrofom

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic


Nakon što je Novak Đoković saopštio da je zaražen koronavirusom, manje-više kompletan teniski svet stao je ujedinjeno u kritikama protiv turnira najboljeg tenisera na svetu. Brojni igrači, analitičari i mediji napali su srpskog tenisera da je organizacijom Adria Toura uništio mogućnost da se na bilo koji način teniska sezona privede kraju.

Index. hr. nazvao je Nikolu Pilića, Đokovićevog bivšeg trenera i zatražio njegov stav o širenju zaraze koju je izazvao Adria Tour i nastavku ATP sezone.

EPA/Pavel Neubauer

EPA/Pavel Neubauer

“Čuo sam šta se dogodilo i užasno mi je žao zbog Novaka. Bila je ovo plemenita ideja, koja se nažalost završila katastrofom. Pričao sam s Novakom u subotu, dan pre nego što se sve ovo dogodilo. Bio je ponosan i sretan. Bio sam u organizaciji velikih turnira, ogroman je novac tu u pitanju, a Novak je sve sam pokrio. Taj turnir je trebalo da bude ogromna promocija Hrvatske u svetu, posebno u ovom trenutku koji je delikatan za ceo svet. Znate li koliko znači kad vam dođu broj 1 i još nekoliko igrača iz samog teniskog vrha? Šteta, baš šteta”, kazao nam je Nikola Pilić pa je dao svoje viđenje šta sad ovo znači za potencijalni nastavak sezone:

Povezane vesti – KIRJOS O ĐOKOVIĆU: Ne prozivajte me više zbog mojih postupaka

”Kakva sezona? O čemu mi tu pričamo? Nemam pojma kako Amerikanci misle da će se održati US Open ako će igrače iz Evrope po dolasku u Ameriku držati dve nedelje zaključane i u karantinu. Nema to veze s tenisom. Ne znam, nisam pametan, ali jasno mi je da je problem ogroman. Nije to problem samo za tenis. U pitanju su svi sportovi, posebno fudbal. Nije mi jasno kako neko može da misli da će moći da kontroliše masu na tribinama. To je nemoguće. Ovo što se dogodilo veliki je problem i nemam pojma kako će ga ljudi iz sporta rešiti”, zaključio je legendarni hrvatski trener.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar