Sport
09.10.2023. 12:58
R.E.

Dragan Stojković Piksi

"Idemo na Euro, tu nema dileme"

dragan stojkovic piksi
Izvor: ATAIMAGES / R.R.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je da nema dileme o tome hoće li se "orlovi" plasirati na Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" će prvo 14. oktobra igrati protiv Mađarske u Budimpešti, a zatim će 17. na "Marakani" ugostiti Crnu Goru.

"Šta ste očekivali da budemo na EP posle tri kola? Da li tražite rezultat ili bolju igru? Možemo da igramo bolje, ali rezultat je najbitniji. Nisam ni ja zadovoljan mnogim stvarima, pa ne kritikujem javno. Cilj Srbije i moj lični cilj je da se Srbija nađe na Evropskom prvenstvu", poručio je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Srbija je prošlog meseca poražena od Mađarske u Beogradu, pred praznim tribinama i sada ima priliku za revanš i ostvari možda i ključni trijumf za plasman na EURO 2024.

"Ja ću da ih odvedem na Evropsko prvenstvo, tu nema priče, osećam se daleko motivisanije i sigurnije nego pre mesec dana. Ta praznina kada igraš bez publike, to je stvarno... Osećaj koji ne bih želeo da imam ikada više dok sa selektor. Želim pun stadion, ambijent, da budem deo sportske manifestacije i da znamo za šta igramo. To nismo imali, krivom nekog, nebitno koga, ali se radujem što nas čeka tih 70 hiljada u Budimpešti".

On je dodao da je sada trenutak da se finalizuju kvalifikacije i osvoje neophodni bodovi za prvi pladman na EURO posle 2000. godine.
    "Od velike važnosti su Mađarska i Crna Gora, ali da ne zaboravimo Bugarsku. Idemo do kraja. Da pokažemo da nam je mesto na EP. Od na sve zavisi. Mi odlučujemo o svojoj sudbini, ima još devet bodova do kraja, a matematika je egzatna nauka, pa ću vam reći i da sam mislio da ćemo imati neki bod više. Ne očekujem da neko igra za nas, nego da mi igramo za sebe", naglasio je Stojković.

Selektor je istakao da je Mihailo Ristić ponovo na spisku jer je to zaslužio minutažom u novom klubu Selti i da mu je drago zbog toga jer on može da pokrije više pozicija. Takođe, isto važi i za Mijata Gaćinovića, a kada je u pitanju izostanak poziva Darku Lazoviću naveo je da je to odluka u ovom trenutku.

    
    
    
    
    
    
     
    
    
    
    To nismo imali, kriivom nekog, nebitno koga, ali se radujem što nas čeka tih 70 hiljada u Budimpešti".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Odložena utakmica Izraela i Švajcarske u kvalifikacijama za EP
fudbal, izrael

Zbog rata

08.10.2023. 21:44

Odložena utakmica Izraela i Švajcarske u kvalifikacijama za EP

Evropska fudblaska unija (Uefa) odložila je utakmicu reprezentacija Izraela i Švajcarske, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, zbog rata u Izraelu posle iznenadne vojne ofanzive palestinskog islamističkog Hamasa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve