PLATINI PUŠTEN POSLE ISPITIVANJA: “Ne znam zašto sam bio tamo”

PLATINI PUŠTEN POSLE ISPITIVANJA: “Ne znam zašto sam bio tamo”

(AP Photo/ Francois Mori)


Nekadašnji predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini pušten je iz pritvora u Nanteru, predgrađu Pariza, nakon ispitivanja u istrazi oko mogućih malverzacija u vezi dodele Kataru organizacije Mundijala 2022. godine.

Platinijev advokat Vilijam Burdon izjavio je da je njegov klijent nevin po svim optužbama i da je ispitan oko “tehničkih stvari”.

“Bilo je jako dugo, s obzirom na broj pitanja. Postavljali su ih oko Evropskog prvenstva 2016, Svetskog 2018. i 2022, Pari Sen Žermenu, FIFA… Odgovarao sam na pitanja mirno, još uvek ne znam zašto sam bio tamo”, rekao je Platini, a prenosi agencija Rojters.

(AP Photo/ Francois Mori)

(AP Photo/ Francois Mori)

Francusko finansijsko tužilaštvo privelo je nekada najboljeg fudbalera sveta jer istražuje “navodna aktivna i pasivna dela podmićivanja službenika” oko dodele Kataru domaćinstva Mundijala.

Katar je u decembru 2010. godine, u vreme kada je Platini bio na čelu UEFA, dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva iznenađujućom pobedom s obzirom na nedostatak interesovanja lokalne publike, ekstremnih vrućina i uopšte kvaliteta fudbala u toj zemlji.

Povezane vesti – POMOGAO JE KOSOVU DA UĐE U UEFA: Platinija sada terete za malverzacije sa Katarom

Francuski mediji prenose da je Platini ispitan o navodnoj večeri u Jelisejskoj palati 23. novembra 2010. godine, na kome je bio sa tadašnjim predsednikom Francuske Nikolom Sarkozijem, princem Katara Tamina Bena Hamada al Tanijem i tada premijerom Katara Hamadom Benom Jasemom al Tanijem, kao i zbog čega je promenio mišljenje da umesto SAD glasa za arapsku zemlju.

Francuz je optužen da je od tadašnjeg predsednika FIFA Sepa Blatera primio dva miliona švajcarskih franaka i 2015. dobio prvo šestogodišnju suspenziju van fudbala, a posle žalbe na četiri godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar