Sport
17.09.2021. 10:26
R.E.

Smeši se Liga šampiona

Pobede Partizana i Crvene zvezde od ogromnog značaja za srpski fudbal

Veciti derbi
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Crvena zvezda i Partizan odlično su počeli grupnu fazu takmičenja u Evropi i doveli nas u situaciju da maštamo o dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde, u okviru prvog kola grupe F Lige Evrope, savladali su ekipu Brage rezultatom 2:1. Pred skoro 25.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić" Zvezda je povela u 75. minutu golom Milana Rodića, glavom posle kornera Gelora Kange, da bi već minut kasnije izjednačio Venderson Galeno.

Kako je i sam Aleksandar Katai nakon meča prokomentarisao, utakmica nije bila lepa za oko ali najvažnija su tri boda. 

Aleksandar katai
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Uspešan je bio i Partizan koji je na startu grupne faze Lige konferencija u gostima savladao Anortozisa na Kipru rezultatom 0:2.

Strelci za crno-bele bili su Kvinsi Menig u 42. i Rikardo Gomeš u 68. minutu.

Ono što posebno treba sve da nas raduje jeste to što je dobar start u Evropi, "večitih" rivala, uticao na koeficijent naših klubova. 

Srbija je sada na 27.875 bodova i to teoretski znači da će od 2023. na leto imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, trenutno je 12. ispred Belgije, Švajcarske i Hrvatske.

Ujedno, Srbija se sa dve pobede našla u top 10 zemalja u Evropi po broju bodova u sva tri takmičenja, od Lige šampiona do Lige konferencija.

Zajedno sa Grčkom i Danskom, Srbija zauzima 10. mesto sa šest bodova, prvi su Englezi sa 14 bodova.

Važno je da se kontinuitet dobrih partija nastavi. Da se ne značajniji pad u igri i rezultatima. Ukoliko bi se desilo da i Crvena zvezda i Partizan nastave sa dobrim partijama u Evropi, Srbija bi bila blizu toga da od sezone 2023/2024 ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tri za Ligu Evrope. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
23°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve