Sport
01.10.2019. 15:50
R. E.

POBUNA ATLETIČARKI: Traži se ukidanje kamera koje snimaju intimne delove tela

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAFF) od ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Karatu, uvela je jednu novinu koja se ni malo nije svidela pojedinim atletičarkama. Reč je o dve minijaturne kamere koje su postavljene u startnim blokovima koje za cilj imaju da snime lica atletičara neposredno pred start trke.

Želja, da se gledaocima što živopisnije dočara kroz šta takmičari prolaze neposrednon pred start trke, izazvala je određene kontroverze. Radi se o tome što kamere ne hvataju samo izraz lica kod atletičarki.

Najglasnija u pobuni protiv ove inovacije, jeste Nemačka atletičarka Gina Luckenkemper koja tvrdi da kamere snimaju i intimne delove.

"Nikad još nisam vidjela takve startne blokove. Mislim da te kamere uopće nisu zabavne jer su uperene u gornji dio tijela. Sigurna sam da nijedna žena nije bila uključena u njihovo postavljanje", izjavila je atletičarka.

Povezane vesti - ATLETIKA JE KAD TRČIŠ POSLEDNJI KRUG, A NE ZNAŠ GDE SI

Istina je, kamere jesu fokusirane isključivo na lice, ali kada se atletičarke pomere, one hvataju i ostale delove tela.

"Dovoljno je da znam da su tamo. Osjećam nelagodu zbog njih. No, očito ću se morati prilagoditi čim prije", istakla je Luckenkemperova.

Međutim, kako stvari stoje izgleda da neće morati da se navikava na njih jer je Atletski savez Nemačke kontaktirao je IAAF, a svetska federacija reagovala je ekspresno, obećavši da se "nove kamere" neće koristiti u ženskim disciplinama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve