Sport
24.10.2023. 10:35
Beta

Jokić brani titulu

Kreće NBA, što smo spavali - spavali smo!

NIKOLA JOKIC 11.10.2023.
Izvor: EPA / ALLISON DINNER

Nova sezona u košarkaškoj NBA ligi počinje u noći između utorka i srede, a pored Denver Nagetsa koji će braniti titulu, pažnju privlači novi sjajni dvojac Milvokija Janis Adetokunbo - Demijan Lilard, kao i turnir koji će se održati usred sezone.

"Od lovaca postajemo plen. Nadam se da moji momci razumeju odgovornost koju nosi šampionski prsten. Imamo talenat, ali hoćemo li previše razmišljati o prošloj sezoni? Ja sam to već zaboravio", rekao je trener Nagetsa Majkl Meloun.

Prva zvezda Denvera je i dalje MVP prošlogodišnjeg finala, srpski centar Nikola Jokić, a Nagetsi i dalje mogu da računaju na celu startnu petorku iz prošle sezone. Međutim, ostali su bez svoje dve glavne zamene, Brusa Brauna koji je prešao u Indijanu i Džefa Grina koji se preselio u Hjuston.

Košarkaši Denvera će odbranu titule početi naredne noći kada će na svom terenu dočekati Los Anđeles Lejkerse. Taj meč je na programu od 1.30 po srednjeevropskom vremenu.

NBA liga od ove sezone uvodi i turnir usred sezone, koji će se održti od 7. novembra do 9. decembra, čiji će se mečevi takođe računaju u šampionat, osim finala.

Ekipe su podeljene u šest grupa od po pet timova i svaki tim će odigrati po četiri utakmice. Pobednici šest grupa i dva tima koja će dobiti specijalne pozivnice plasiraće se na završni turnir u Las Vegasu i boriće se za plasman u finale koje je zakazano za 9. decembar.

NBA je, takođe, pooštrila pravila o odmaranju prvih zvezda timova kada nisu povređeni. Da bi osvojio individualnu nagradu na kraju sezone, igrač mora, na primer, da odigra najmanje 65 od 82 utakmice regularne sezone.

Od srpskih igrača osim Jokića u NBA ligi nastupiće i Bogdan Bogdanović za Atlantu, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski za Oklahomu, Nikola Jović ostao je u Majamiju, Boban Marjanović u Hjustonu, dok je Filip Petrušev novi igrač Filadelfije.

Srbija će imati predstavnika i među trenerima, pošto je Darko Rajaković preuzeo Toronto.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve