Sport
10.07.2023. 09:12
R.E.

Da li znate?

Vimbldon: Kakav je to policijski čas zbog kojeg se prekidaju mečevi

Vimbldon
Izvor: Shutterstock

Meč Đoković - Hurkač prekinut je u nedelju u Vimbldonu posle drugog seta zbog policijskog časa u Londonu. O čemu je reč?

Vimbldon ima specifična pravila, a jedno o kojem se sada najviše priča je policijski čas. 

Reč je o tome da svi mečevi koji se igraju na Centralnom terenu bez obzira na to o kojim teniserima se radi, moraju biti završeni ili prekinuti do 23 časa. Ovo pravilo postoji od 2009. godine.

Na ostalim terenima igra se dok ima dnevnog svetla. 

Navedena pravila imaju cilj da lokalno stanovništvo zaštite od buke ali i gužve, koja nastaje kada publika napušta mečeva. 

Takođe, javni saobraćaj radi do ponoći, što znači da bi svako produžavanje mečeva bilo izazov za publiku, ali i ostalih aktera mečeva, kako da se bezbedno i brzo vrati kući. 

Ali, kao što svako pravilo ima izuzetak, tako i ovo u vezi sa policijskim časom u opštini Merton, gde se mečevi održavaju.

Reč je o meču između Endija Marija i Markosa Bagdatisa 2012. godine, kada je u 23.00 Mariju falio samo jedan gem za pobedu. Tada je, ali nikada više posle toga, odobren produžetak meča. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Isplati se, veoma se isplati, pobediti na Vimbldonu ove sezone
Vimbldon

Povećan nagradni fond

14.06.2023. 15:11

Isplati se, veoma se isplati, pobediti na Vimbldonu ove sezone

Ukupni nagradni fond na Vimbldonu, trećem teniskom grend slemu u sezoni, biće povećan za više od 11 odsto, a pobednici u singlu dobiće po tri miliona dolara (2,35 miliona funti), saopštili su organizatori londonskog turnira.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve