POSLE 182 UTAKMICE: Ben Simons konačno pogodio za tri poena

POSLE 182 UTAKMICE: Ben Simons konačno pogodio za tri poena

AP Photo/Matt Rourke


Da je Ben Simons veliki talenat najavljeno je još 2016. godine kada je izabran za prvog pika na NBA draftu. Priliku da se uveri u to publika je, ipak, imala godinu dana kasnije, jer je debitanstku sezonu propustio zbog povrede.

Sjajan prodor, ništa lošiji pregled igre i osećaj za asistenciju krasili su ovog momka predhodne dve sezone. Međutim, u moru sjajnih košarkaških karakteristika, nedostajao je još samo šut za tri poena.

AP Photo/Matt Rourke

AP Photo/Matt Rourke

Zbog katarstofalne realizacije van linije 7,25 metara, često je bio osporavan, pogotovo zbog pozicije plejmejkera koju pokriva. Mnogi su smatrali da ukoliko šut za tri poena ne popravi nikada neće biti jedan od najboljih, pored svih kvaliteta koje poseduje.

Povezane vesti – Velike seobe čine bolju NBA

Istina, za dve sezone u NBA ligi, nije mnogo ni pokušavao da šutira za tri poena, svega 18 puta, svestan činjenice da ga ne ide.

Ali lošoj seriji je došao kraj. Iako se igrala revijalna utakmica protiv protiv kineskog Gvangdžoua, Simons je pogodio svoju prvu trojku još od novembra 2015. godine, kad je pogodio za svoj koledž LSU.

Ništa bolje australijanac nije šutirao ni u svojoj NCAA karijeri jer mu je ta trojka bila jedina.

Bolji dani za Simonsov šut sa distance očigledno dolaze, a samim tim i prilika da se kompletira svoj napadački asortiman koji je i ovako bio na zavidnom nivou.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar