Sport
24.06.2020. 12:12
R. E. / Tanjug

POSLE SEDAM GODINA: Obradović napustio Fenerbahče

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski košarkaški trener Željko Obradović napustio je Fenerbahče posle sedam godina, saopštio je turski klub.

Obradović je prošle nedelje bio na pregovorima u Istanbulu, ali očigledno nije došlo do dogovora o nastavku saradnje.

"Kao što je poznato, naš cenjeni trener Željko Obradović došao je u Istanbul prošle nedelje i sreo se sa predsednikom Alijem Kodžom, kao i sa predsednikom Semihom Ozsojem, oko planova za novu sezonu. Posle pregovora, naš trener vratio se u svoju zemlju prošlog petka i hteo je da donese konačnu odluku posle sastanka sa porodicom", stoji na sajtu Fenera.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/TOMS KALNINS

"Nažalost, želimo da naglasimo da je naš trener danas poslao svoj odgovor klubu i odlučio da ne bude deo tima ove godine. Kao arhitekta brojnih uspeha, koji je došao u Fenerbahčeovu porodicu u sezoni 2013/14 i osvojio Evroligu 2017, moramo da poštujemo ovu odluku našeg cenjenog trenera Željka Obradovića, legende Fenerbahčea. On će zauvek biti deo porodice Fenerbahčea, sa ostvarenjima i neopisivom radošću koju nam je doneo", saopštili su iz turskog kluba.

Najtrofejniji evropski stručnjak osvojio je jednu Evroligu i četiri domaće titule sa Fenerbahčeom.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović „ispratio“ je lepim rečima nekadašnjeg trenera Željka Obradovića iz Fenerbahčea.  Bogdan i Željko su sarađivali u periodu od 2014. do 2017, kada se aktuelni bek šuter Sakramento Kingsa etablirao među najbolji evropskim igračima.

"Veliki košarkaši uvek će naći vreme, nezavisno od okolnosti (umorni, zauzeti, rastrojeni) da rade na svojoj veštini i igri', Željko Obradović. Hvala za sve istorijske momente koje smo zajedno proživeli u Fenerbahčeu“napisao je Bogdan Bogdanović na Tviteru.

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve