Sport
29.07.2021. 08:58
Tanjug

Veslači

"Posle svega što smo prošli - peto mesto uspeh"

Martin Mačković, Miloš Vasić
Izvor: EPA - KEYSTONE / URS FLUEELER

"Ovo je ogroman uspeh, posle svega što smo prošli i 14 dana u karantinu", rekao je srpski veslač Miloš Vasić, nakon što je zajedno sa Martinom Mačkovićem osvojio peto mesto u finalu dvojca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Ostaje velika žal, svi uvek žele medalju na Olimpijskim igrama, mi smo je želeli najviše, ali treba biti realan posle svega što se dešavalo. Uspeli smo da se 'dignemo' posle svega, ali ne i da se oporavimo posle jučrašnje bolje trke u polufinalu", rekao je Vasić srpskim izveštačima u Tokiju.

On je dodao da je iza njega i Mačkovića teška godina što se sto se tiče funkcionisanja u Savezu i klubu.

"Hvala Božidar Maljkoviću i Vanji Udovičiću što su nam pomogli da se odvojimo od Saveza od koga nismo imali podršku i da nam Nikola Stojić postane trener. Naravno, i uz pomoć Ðorđa Višackog osvojili smo evropsku medalju, ušli u finale na OI posle 17 godina za veslanje. Idemo dalje, nastavljamo da radimo, Pariz je već za tri godine", poručio je Vasić.

Vasić i Mačković ostvarili su vreme 6:22, 34.

Zlato je pripalo Hrvatima braći Sinković - 6:15.29

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kukolj eliminisan 
Aleksandar Kukolj,  17.7.2021

Završio nastup na Igrama

29.07.2021. 08:48

Kukolj eliminisan 

Srpski džudista Aleksandar Kukolj završio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u osmini finala kategorije do 100 kilograma poražen od Korejca Guama Čoa iponom 10:0. Prethodno, u prvoj rundi, Kukolj je na isti način bio bolji od Tevita Takajava iz Fidžija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve