Sport
22.06.2020. 15:32
R. E.

POSLEDICE IGRANJA ADRIA TURA: Petoro zaraženih, Đoković na udaru kritika

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon što je finale Adria tura u Zadru otkazano zbog informacije da je Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, usledilo je testiranje 22 osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa bugarskim teniserom.

Epilog je sledeći - Kako je Hrvatski zavod za javno zdravlje objavio, hrvatski teniser Borna Ćorić, Kristijan Groh, trener Grigora Dimitrova i kondicioni trener Novaka Ðokovića, Marko Paniki, pozitivni su na koronavirus.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Molim sve koji su bili u kontaktu sa mnom u prethodnih nekoliko dana da se testiraju. Stvanro se izvinjavam na bilo kakvoj šteti koju sam prouzrokovao. Dobro se osećam i nemam simptome. Molim sve da ostanu bezbedni i zdravi", obratio se javnosti Ćorić.

Sa druge strane negativne rezultate imali su Aleksandar Zverev, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Miljan Amanović, Ðorđe Ðoković, Goran Ðoković. Najbolji teniser sveta Novak Ðoković testirao se na koronavirus odmah po sletanju u Beograd, a kako je njegov PR tim saopštio rezultati će biti naknadno saopšteni.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Darko Vojinovic

Ogranizatori regionalnog teniskog turnira oglasili su se saopštenjem zbog novonastale situacije i istakli da su u svakom trenutku pratili epidemiološke mere.

"U svakom trenutku smo striktno pratili epidemiološke mere koje su bile postavljene od zemalja u kojima je Adria tour organizovan. Niko od ljudi uključenih u organizaciju i koji su bili u kontaktu sa Grigorom nemaju simptome. U bliskom kontaktu smo sa zdravstvenim nadležnim organima kako bismo bili sigurni da će osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa Grigorom biti testirane večeras", stoji u saopštenju Adria Tour-a.

Međutim, i pored ovog saopštenja otkazivanje finala Adria tura u Zadru, ali i njegovo ranije igranje u Beogradu izazvalo je burne reakcije kako među sportistima, tako i među korisnicima društvenih mreža. Najoštriji, kao i uvek, bili su korisnici Tvitera koji su osudili organizaciju Adria Toura i naveli da "Ðoković kao i svi drugi učesnici moraju da preuzmu odgovornost", a neki su podsetili i na Ðokovićevo "ponašanje" u prethodnih nekoliko meseci.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Darko Vojinovic

"Otkiro je da je protiv vakcine i da se zalaže za nadrilekarstvo. Okupio je igrače iz ostalih zemalja da bi igrali pred punim tribinama bez ikakvih mera bezbednost. Nole, kako je to ponašanje", napisao je jedan tviteraš, dok drugi pita: "Da li ćeš Grigoru poslati malo te lekovite vode".

Američki novinar Ben Rotenberg postavio je video-snimka na kojem se vidi kako se Ðoković, Dimitrov i ostasli teniseri đuskaju u noćnom klubu u prestnici Srbije.

"Malo žurke nikada nikoga nije ubilo", stoji u opisu snimka.

Novinarka Kortni Nujen novonastalnu situcaju na Tviteru je prokomentarisala:

"Neodgovorno, neodgovorno ponašanje. Kao da pijani vozite autobus".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG / NIKOLA ANDJIC / an

Bred Gilbert, teniski stručnjaak takođe je imao negativan komentar.

"Naravno da se to desilo ... Sada će svi istog momenta morati da se testiraju", napisao je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/SCOTT BARBOUR AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

Komentar na novonastalu situaciju imao je i autralijski teniser Nik Kirjos, inače redovni kritičar Novaka Đokovića.

"Kakva glupava odluka da se ova 'egzibicija' održi. Želim vam brz oporavak momci, ali eto šta se desi kada zanemarite sve protokole. Ovo nije šala", napisao je Kirjos.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve