Sport
29.05.2019. 13:04
R.E./Index.hr

POTEZ VREDAN POŠTOVANJA: Gatuso nakon ostavke podelio pet miliona evra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Djenaro Gatuso napustio je klupu Milana nakon što je klub završio na petom mestu Serie A što im nije donelo plasman u Ligu šampiona.

Za sve u klubu, uključujući i slavnog veznjaka, bio je to neuspeh. Međutim, Gatuso je na kraju sve oduševio gestom, prenosi Index.hr.

Njegov novac ide saradnicima iz kluba

"Odričem se dvogodišnjeg ugovora sa Milanom. Moja priča s ovim klubom nikad nije bila vezana za novac, a to neće biti slučaj ni u budućnosti", poručio je na odlasku.

Trebao je  da dobije pet miliona evra jer mu je ugovor raskinut pre vremena, no taj novac će završiti na računima njegovih pomoćnika i ljudi sa kojima je sarađivao u Milanu.

Sav iznos ostavio je njima i tako ponovno potvrdio kako je reč o unikatnom karakteru. Većina trenera ili igrača znatno se obogate u ovakvim situacijama ili ako ne dobiju novac na vreme, idu na sud. Međutim, 41-godišnji Rino je drugačiji tip.

Vodio je Milan u 83 utakmice te ostvario 40 pobeda, 23 remija i 20 poraza za godinu i po mandata.

Odlučio je sam da se povuče, odluku je objavio pre sastanka čelnika kluba.

"Odlučio sam otići iz Milana. Nije bila laka odluka, ali morao sam je doneti. Nije se dogodio neki određeni trenutak kad sam prelomio, više je to posledica svega što se nakupilo kroz 18 meseci. Radio sam sa strašću, bili su to nezaboravni meseci. Boli me što moram otići", rekao je.

Da mu je Milan uručio otkaz, Gatuso bi imao pravo na dvogodišnju platu jer mu ugovor sa italijanskim velikanom traje dotad.

Ovako ih je spasio toga.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve