Sport
16.06.2022. 15:28
Beta/AFP

Florentino Peres

Predsednik Real Madrida: Ovaj Mbape nije onaj Mbape...

Mbape
Izvor: EPA / Christophe Petit Tesson

Predsednik Real Madrida Florentino Peres rekao je da je fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape popustio pod političkim i ekonomskim pritiscima i obnovio ugovor sa francuskim klubom.

"Uvek je govorio da mu je san da igra za Real Madrid, a pre oko dve nedelje situacija se promenila zbog političkog i ekonomskog pritiska", rekao je Peres u emisiji "El Čiringito", preneo je Frans pres.

Peres je istakao da je Mbape ostao u PSŽ-u pre svega zbog političkog pritiska.

"To, plus novac i promenio je mišljenje. Kada se nađete u takvoj paničnoj situaciji, pokušavate da izađete iz nje na bilo koji način. Razumem to, jer nije lako kada te pozove predsednik Republike", dodao je Peres.
 

Mbape i francuski predsednik Emanuel Makron razgovarali su telefonom pre nego što je fudbaler doneo odlulku o produžetku ugovora sa PSŽ-om.

Florentino Peres
Izvor: EPA / YOAN VALAT

Napadač je zahvalio na dobrom savetu Makronu, dok je francuski predsednik rekao da je Mbape napravio izbor po svojoj savesti.

"Ovde je teško razumeti da kralj Španije zove klub... To je veoma teško razumeti... Takođe verujem da to nije baš dobar znak za ostale klubove u Franucuskoj", rekao je Peres.
 

On je rekao i da je pritisak vršio i Katar, čiji je fond vlasnik PSŽ-a od 2011.

Peres je ostavio mogućnost da 23-godišnji fudbaler u budućnosti postane član Reala.

"Sada ne, jer ovaj Mbape nije onaj Mbape. Ali, ako se to promeni, u životu se stvari 1.000 puta okrenu", istakao je Peres.
 

Mbape je sa PSŽ-om produžio ugovor do 2025. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čelnici PSŽ-a ušli u sudijsku svlačionicu?
Nejmar

Piše Marka

16.02.2022. 11:24

Čelnici PSŽ-a ušli u sudijsku svlačionicu?

Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi i sportski direktor Leonardo na poluvremenu utakmice protiv Real Madrida ušli su u sudijsku svlačionicu i "pritiskali" glavnog arbitra Italiajna Danijelea Orsata, objavio je španski radio Marka.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve