Sport
20.02.2024. 22:45
R. E.

Procene ESPN

Predviđanja za NBA draft: Kako se kotira Nikola Topić

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

ESPN tradicionalno je objavio listu potencijalnih kandidata za vodeća mesta na NBA draftu, koji će se održati krajem juna.

Na ovogodišnjem draftu pojaviće se i mnladi srpski košarkaš Nikola Topić. Prema poslednjim procenama igrač Crvene zvezde kotira se veoma dobro.

Topić se trenutno nalazi na šestom mestu.

To mesto kaparisano je za Toronto Reptorse, koje sa klupe predvodi Darko Rajaković, pa bi u takvom razvoju događaja, Topić prešao u klub sa srpskim trenerom na čelu, što bi verovatno bilo najbolje za talentovanog košarkaša, prenosi Arena sport.

Ipak, kako ima još nekoliko meseci do NBA drafta, moguće su promene na listi. Kao što je bio slučaj u prvom preseku, gde je Topić tokom novembra bio na drugoj poziciji. Dosta toga zavisiće i od završnice NCAA šampionata u martu, ali i od minutaže košarkaša Zvezde, koji je trenutno van stroja zbog povrede.

Zanimljivo je da trenutno čak četiri Evropljana drže prvih šest pikova na draftu, a osim Topića tu su i Zakari Risaše (1, Francuska), Aleks Sar (2, Francuska) i Matas Buzelis (4, Litvanija).

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve