Sport
12.04.2023. 16:50
R. E.

Ne igra se na Brdu

Prekinuti meč Čukarički-Partizan odložen do daljeg

1
Izvor: BETAPHOTO / MARKO METLAS

Utakmica između Čukaričkog i Partizana, prekinuta u utorak u 22. minutu zbog incidenata na tribinama, neće se nastaviti danas na stadionu na Banovom brdu, saopšteno je iz Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Utakmica je prekinuta nakon što su navijači crno-belih ubacivali baklje i stolice na teren, a glavni sudija Milan Mitić odlučio je potom da okonča duel u 22. minutu.

Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića meč je trebalo da bude nastavljen večeras u 18 sati na stadionu Čukaričkog bez prisustva publike, međutim domaći tim je uložio žalbu na prekinutu utakmicu i tražio da ona bude registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Čukaričkog.

U saopštenju Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije navedeno je između ostalog da je sudija iz opravdanih razloga doneo odluku o prekidu meča, budući da nisu postojali regularni uslovi za igru.

Navedeno je i da se, za sada, ne zna kada će i da li će duel biti nastavljen.

"Uzimajući u obzir činjenicu da je FK Čukarički u propisanom roku dana 12.04.2023 godine uložio žalbu na utakmicu koja je prekinuta kao i da postoji spor oko termina nastavka utakmice kao organ nadležan za donošenje konačne odluke direktor takmičenja je doneo odluku da se utakmica neće nastaviti u prethodno određenom terminu 12.04.2023 u 18:00 časova." 

"Konačna odluka u vezi sa navedenom utakmicom biće doneta po okončanju postupka po žalbi FK Čukarički i sagledavanju i utvrđivanju opravdanosti razloga za trajni prekid utakmice, a sve u skladu sa pozitivnim propisima i sportskim načelima." 

"Ponašanje navijača FK Partizan na navedenoj utakmici je nanelo veliku štetu fudbalskom sportu i našem elitnom rangu takmičenja zbog čega će po hitnom postupku biti pokrenuti disciplinski postupci pred nadležnim organima FS Srbije, a takođe i prijava zbog loše organizacije utakmice i unošenja velikog broja pirotehničkih sredstava." 

"Radi zaštite integriteta i imidža kompletnog takmičenja oba kluba su upozorena na istupanja u javnosti kojima ugrožavaju opšti interes svih klubova i samog takmičenja." 

"Na kraju želimo da istaknemo da će Zajednica u narednom periodu prema ovakvim i sličnim događajima iskazivati nultu toleranciju kao i da će se kroz institucije FS Srbije tražiti najstrože kazne i pooštravanje kaznenih odredbi u vezi sa ovakvim i sličnim događajima", stoji u saopštenju Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve