Sport
17.04.2020. 15:33
R. E. / Index. hr

PREMIJER LIGA NEĆE BITI ISTA: Bin Salman kupuje Njukasl

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Njukasl samo što nije od dosadnog kluba koji se bori za opstanak ili u najboljem slučaju za sredinu tabele u Premijer ligi, postao najbogatiji klub na svetu. Međutim, za to će platiti stravičnu cenu.

Navijačima Njukasla, omraženi vlasnik Mike Ashley odlazi nakon 13 godina jer je prihvatio ponudu saudijskog princa Mohammeda bin Salmana i za 300 miliona funti prodaje mu "Svrake". Prenos vlasništva treba potvrditi vođstvo Premijer lige, ali poznavatelji prilika u engleskom fudbalu slažu se da je princ bliži nego ikada konačnom ispunjenju svog najvećeg sna, piše Index. hr.

U odnosu na njega gazde Sitija su siromašni

Mohammed bin Salman naime već u 34. godini je težak 260 milijardi funti. Poređenja radi, do njegove pojave najbogatiji vlasnik kluba Premijer lige, Mansour bin Zayed Al Nahyan, koji u ime Abu Dhabi United Groupa vodi Mančester Siti, raspolaže sa 17,7 milijardi funti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/BALLESTEROS BEST QUALITY AVAILABLE

Skuplje je platio Da Vinčijevu sliku nego Njukasl

Princ Mohamed u banci ima džeparac od 2,4 milijardi fudnti, jahtu od 400 miliona funti (prije pet godina iznajmio ju je Bil Gejtsu na nedelju dana za četiri miliona funti) francuski dvorac od 240 miliona funti i Da Vinčijevu sliku, koju je platio 360 miliona funti.

Ipak, do sada nije imao ono što je najviše želeo - svoj fudbalski klub. Životnu želju hteo je da ispuni nuđenjem četiri milijarde funti za Mančester Junajted, ali mu to nije uspelo.

Sada, uz formalnu asistenciju Amande Staveley na čelu konzorcija kojeg podržava Njegovo visočanstvo, postaje daleko najbogatiji vlasnik kluba Premijerlige, čak 15 puta bogatiji od do sada nedodirljivih gazdi Sitija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve