Sport
10.06.2019. 16:20
R.E./Index.hr/Foto:EPA

PREŽIVELI IZ REJESOVOG AUTOMOBILA: "Video sam da vozi brzo i onda odjednom..."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Huan Kalderon, 22-godišnji nećak slavnog fudbalera Hose Antonija Rejesa (35), bio je u automobilu prilikom saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli bivši igrač Arsenala i njegov drugi nećak Džonatan Rejes (23).

Jedini preživeli iz strašne nesreće, nekim čudom, nepovređen je izašao iz vozila. Međutim, nakon toga se teško povredio jer je golim rukama pokušavoa da spasi rođake iz buktinje u koju se pretvorio  Brabus Mercedesa S550 s kojim je Rejes sleteo s puta pri brzini od 237 kilometara na sat, prenosi Index.hr.

Kada su na mesto nesreće došli hitna pomoć, policajci i vatrogasci zatekli su ga s teškim opekotima na 60 odsto tela, zbog čega su mu se lekari neduelju dana nakon nesreće borili za život.

Nakon što mu je spasen život, Kalderon je za El Mundo opisao ceo događaj, od polaska do tragedije.

"U automobilu  smo bili sjajno raspoloženi kao i uvek, ali nismo se slikali za Instagram kao što smo inače radili. Hose Antonio jurio je jer je hteo iznenaditi ćerku i suprugu. Saznao je da ne igra protiv Kadiza pa je hteo što pre da stigne do Sevilje. Čuo se sa roditeljima koji su bili u šopingu. Mene i Džonatana je trebalo da ostavi u Utreri, a zatim da ode porodici. Video sam da vozi strašno brzo i onda odjednom... Više nismo bili na putu. Auto je bio u vazduhu. Leteli smo."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/Rafa Alcaide

Kako svedoče tragovi, Rejes je kočio 90 metara, ali automobil od 520 konja to nije moglo zaustaviti. Mercedes i trojica u njemu leteli su 30 metara i zabili se u betonski blok, nakon čega se automobil prevrnuo u jarak pored puta i zapalio. Hose Antoniju Rejesu, bio je kolekcionar skupih automobila kao što su Ferari, McLaren, Lambordžini... na kraju se ispostavilo da mu je strast prema brzini i presudila.

Kalderon se prisetio još detalja: "Dan je bio predivan, sunčan, dogovarali smo se gde ćemo gledati finale Lige šampiona. Svako malo nas je zvuk u autu upozoravao da smo preblizu ogradi ili preblizu sredini autoputa."

Ali na kraju nije bilo pomoći. "Sa automobila su tokom leta u vazduhu otpadali delovi." pojašnjavaju za El Mundo automobilski stručnjaci.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve