Sport
25.07.2019. 15:33
Index.hr

PRLAINOVIĆ: Uživam u derbijima protiv Hrvata, nacionalizam je za nesposobne

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski reprezentativac Andrija Prlainović rekao je da svaki put uživa u derbijima protiv Hrvatske na najvećim takmičenjima i da su te utakmice prava sportska priča i najbolje što vaterpolo može da ponudi.

Prlainović, kao i nekolicina standarnih reprezentativaca Srbije, propustio je Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i odluku selektora Dejana Savića objasnio kao dobru kako bi igrači koji su budućnost srpskog vaterpola dobili šansu.

"Srbija i Hrvatska su u poslednjih desetak godina odigrale nekoliko epskih utakmica. Pored utakmice u Budimpešti bilo ih je još nekoliko zaista čudesnih, poput ove poslednje u Beogradu u finalu Svetske lige. Svaka utakmica s Hrvatskom je priča za sebe, u njima uživamo svi, igrači i publika u Srbiji, Hrvatskoj i širom sveta. Dueli te dve reprezentacije su nešto najbolje što današnji vaterpolo nudi", rekao je Prlainović za hrvatski portal Indeks.

Pročitajte još: Đorđević - Šokiraćemo svet

Posebno je naglasio da su igrači i stručni štab selekcija Srbije i Hrvatske u prijateljskim odnosima:

"Naše međusobne utakmice su prava sportska priča, verujem da će tako biti i dalje. Nema potrebe da bude bilo kako drugačije jer politici nismo dopustili da pokvari ovo što imamo".

Prlainović ističe i da je jedini interes igrača samo sport i zato je ponosan na veliko sportsko rivalstvo sa Hrvatskom.

"Nacionalizmom se i u Srbiji i u Hrvatskoj bave samo oni koji nisu sposobni kvalitetno da obavljaju ono što bi trebalo da rade, zbog čega su izabrani i postavljeni na neke funkcije, pa zbog toga što su nesposobni u svojim profesijama posežu za nacionalizmom i udaraju po najnižim strastima kako bi trovali narod. Kako politika u svim zemljama bivše Jugoslavije nema šta da ponudi narodu, bolji život i dobar standard, onda nude samo nacionalizam, a to je tužno. Nas sportiste, pogotovo nas koji smo među najboljima u svetu, ta priča ne zanima i ne bi nas trebala zanimati", zaključio je Prlainović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve