Sport
04.02.2024. 15:05
R. E.

Novi selektor Crne Gore

Prosinečki: "Nikog se nećemo bojati, želimo uspeh u Ligi nacija"

1
Izvor: ATAIMAGES / R.R.

Hrvatski trener Robert Prosinečki i zvanično je preuzeo fudbalsku selekciju Crne Gore.

Prosinečki je tako postao sedmi selektor fudbalskog nacionalnog tima u istoriji te države.

"Zadovoljan što sam ovde. Radiću najbolje što mogu i nadamo se uspehu. Posebno u Ligi nacija koja nam je vrlo važna. Crna Gora ima reprezentaciju koja može da igra sa svakim. Radićemo najbolje što možemo, verujem uz podršku svih. Slede prijateljske utakmice, put u Antaliju - imamo dosta vremena da se pripremimo, da se upoznamo s novim radom i igračima", naveo je Robert Prosinečki na predstavljanju.

On je rekao da već neke igrače dobro poznaje, poput Marka Vešovića sa kojim je sarađivao u Crvenoj zvezdi, da ima još dosta kvalitetnih fudbalera na raspolaganju, kao i da su vođe Stefan Savić, Stevan Jovetić, Adam Marušić... Naveo je da će priliku dobiti i mlađi.  

"Mogu da najavljujem dosta toga, ali nećemo se nikog bojati, pokazaćemo ponos, pokušati da dominiramo. I ja sam bio pobednik, igrao sam u velikim klubovima, iako nažalost nisam vodio velike klubove. Biće sigurno Crna Gora sa motivacijom, sa nekim novim vetrom koji dolazi mojim dolaskom. U martu ćemo biti osam dana zajedno, imaćemo dva meča, pravićemo atmosferu i igru za ono što nas čeka. I Liga nacija nam je vrlo zanimljiva, jer preko nje može da se ode na veliko takmičenje", preneli su "Vijesti" izjavu Prosinečkog.

1
Izvor: ATAIMAGES / R.R.

Predsednik FSCG Dejan Savićević rekao je da je bilo još kandidata u ponudi za mesto selektora, ali da se pregovaralo samo sa Prosinečkim.

"Novog selektora svi znate i bio je naš prvi izbor kada je došlo do rastanka s Miodragom Radulovićem. Bilo je dosta ponuda, menadžeri su kao i uvek nudili. U januaru je dosta tih kandidata našlo angažmane, ali prvi i jedini razgovor je bio sa Prosinečkim. Odmah nakon toga Robert je izrazio želju da dođe i posle ni sa jedne strane nije bilo uslovljavanja", saopštio je Savićević.

Prosinečkom je Crna Gora treća reprezentacija koju će voditi kao selektor, nakon što je sedeo na klupama Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve