PROTIV BOLA NIJE MOGAO: Đoković predao meč Vavrinki

PROTIV BOLA NIJE MOGAO: Đoković predao meč Vavrinki

AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez


Najbolji teniser sveta Novak Ðoković završio je takmičenje na US openu, pošto je rano jutros u osmini finala predao meč Švajcarcu Stenu Vavriniki zbog povrede ramena.

Ðoković je meč predao u trećem setu pri rezultatu 4:6, 5:7, 1:2.

Viđena je neubedljiva igra Ðokovića, a posle drugog seta zatražio je i medicinsku pomoć zbog bola u ramenu.

Posle medicinskog tajm-auta, izdržao je samo tri gema i odlučio da meč preda.

“U pitanju je levo rame, zbog toga sam predao. Bol traje već nedeljama. Nekada osećam više, nekada manje. To je sve što imam da kažem. Ne želim više da govorim o svojim povredama. Čestitam Stenu, želim mu sve najbolje u nastavku turnira”, rekao je Ðoković na konferenciji za medije posle meča.

AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

Ðoković je istakao i da ne zna koliku će pauzu napraviti i kako će povreda uticati na nastavak sezone.

“Uradio sam dosta različitih tretmana u poslednjih nekoliko nedelja. Moraću ponovo, kako bih video reakciju ramena. Jasno je da ću se brže oporaviti ukoliko ne budem igrao, ali planiram da igram u Tokiju. Sezona još nije gotova, iako je kraj sa gren slemovima”, rekao je Ðoković i dodao da je dva gren osvojio, da je igrao polufinale u Parizu i da posle svega ne može da se žali.

Povezane vesti – VELIKI PEH: Povreda Ivane Španović, najverovatnije propušta SP

Predaja u Njujorku sprečila je Ðoković da da dođe do potencijalnog 17. grem slem turnira i da se tako približi Rafaelu Nadalu (18) i Rodžeru Federeru (20).

“Nije tajna, cilj mi je da osvojim najviše gren slemova, da dostignem taj Rodžerov rekord. Istovremeno sam svestan da je to jako dug put i da ima još vremena. Nadam se da ću moći da igram još nekoliko godina. Sad je bitno da sačuvam telo i probam da se fokusiram samo da najveće turnire”, rekao je Ðoković, kojeg je publika posle predaje zvižducima ispratila sa terena.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar