Sport
04.03.2022. 13:10
Beta

Epidemiološke mere

Prva profesionalna sportska liga koja je ukinula kovid protokole

NFL, američki fudbal
Izvor: Shutterstock

Nacionalna fudbalska liga (NFL) saopštila je da suspenduje kovid protokole, koji uključuju obavezno testiranje, nošenje maski i praćenje kontakata.

"Na osnovu ohrabrujućih trenutnih trendova, smernica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), promena u državnom zakonu i saveta naših stručnjaka, NFL i udruženje igrača (NFLPA) su se složili da suspenduju sve delove protokola, koji se odnose na korona virus, a odluka stupa na snagu odmah", navodi se u dopisu NFL-a.

Među ukinutim merama su obavezno testiranje igrača i članova timova, bez obzira na to da li su vakcinisani. Odluka o nošenju maski ostaje podložna lokalnim propisima.

"Nastavićemo da dajemo prioritet zdravlju i bezbednosti igrača, trenera i osoblja, kao što smo činili tokom pandemije. Ako bude postojala potreba da se ponovo nametnu određeni delovi protokola ili preduzmu dalje mere, blisko ćemo sarađivati sa klubovima, udruženjem igrača, našim relevantnim stručnjacima, kao i lokalnim, državnim i saveznim zdravstvenim zvaničnicima", dodaje se u saopštenju.

NFL je prva profesionalna sportska liga, koja je suspendovala svoje protokole za korona virus, a istakli su da će nastaviti da se pridržavaju lokalnih i državnih propisa namenjenih usporavanju širenja tog virusa.

"Svi moraju da nastave da svakodnevno prate da li imaju simptome pre ulaska u klupske prostorije", navodi se iz te lige.

Takođe, svako ko bude pozitivan na korona virus moraće da bude u izolaciji pet dana.

NFL sezona završena je prošlog meseca, pobedom Los Anđeles Remsa nad Sinsinati Bengalsima.

Nova sezona u američkom fudbalu počeće 8. septembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Remsi osvojili Superboul! (FOTO)
Superboul finale

Kuper Kap je MVP

14.02.2022. 09:54

Remsi osvojili Superboul! (FOTO)

Los Anđeles Remsi drugi put u istoriji osvojili su šampionsku titulu u NFL ligi, pošto su u spektakularnom 56. izdanju Superboula savladala Sinsinati Bengalse 23:20.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve