Sport
11.01.2023. 11:35
Beta

Tenis

Ko su članovi Izvršnog odbora Đokovićevog PTPA

tenis
Izvor: Shutterstock

Asocijacija profesionalnih teniskih igrača (PTPA), čiji je suosnivač srpski igrač Novak Đoković, imenovala je članove prvog Izvršnog odbora.

 

Pored Đokovića u izvršni odbor su imenovani druga teniserka sveta Tunišanka Uns Džabir, španska igračica Paula Badosa, Amerikanka Betani Matek-Sands, kineska igračica Sajsaj Ženg, deseti igrač sveta Poljak Hubert Hurkač, Amerikanac Džon Izner i Kanađanin Vašek Pospišil.

Đoković je najavio stvaranje ovog udruženja uoči Ju-Es opena 2020. godine, nakon što je napustio funkciju predsednika Saveta igrača ATP-a.

U saopštenju se navodi da će se ovaj odbor "fokusirati na napredak prava igrača, razvoj i unapređenje tenisa na globalnom nivou".

Đoković je prošle nedelje govorio da je PTPA jedinstvena u tenisu, nazvavši je "organizacijom koja je 100 odsto posvećena igračima".

"Nismo prihvaćeni niti uključeni od strane organizatora grend slemova, ATP ili WTA, pa to otežava situaciju. Ali ovo udruženje mora da živi. To mora da postoji jer nažalost igrači nisu 100 odsto zastupljeni u svetu tenisa", rekao je Đoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đoković objasnio zašto je prekinuo trening sa Medvedevim
Đoković

Lakše se diše!

11.01.2023. 11:14

Đoković objasnio zašto je prekinuo trening sa Medvedevim

Novak Đoković se oglasio posle prekinutog trening - meča sa Danilom Medvedevim i umirio javnost koja se zabrinula da bi razlog mogao da bude povreda.

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve