Sport
09.09.2023. 12:46
R.E.

U svom stilu

Rade Bogdanović objasnio razliku između srpskih košarkaša i fudbalera

11
Izvor: MTI / Zsolt Czegledi

Kako to košarkaška reprezentacija Srbije može da postigne uspeh na međunarodnoj sceni, a fudbalska ne može?

Ovo pitanje decenijama unazad muči domaću javnost. 

Mnogo smatraju da se sve vrti oko pristupa, da fudbaleri, za razliku od košarkaša, ne ostavljaju poslednji atom snage na terenu... Makar ne uvek.

Isto pitanje je aktuelizovano nakon poraza fudbalske reprezentacije Srbije od Mađarske, odnosno nakon plasmana "Orlova" u finale Svetskog prvenstva u košarci. 

Jedan od onih koji u medijima uvek govori bez zadrške jeste Rade Bogdanović, proslavljeni fudbaler. Upravo on je gostujući u jutarnjem programu TV prva dao odgovor na pitanje sa početka teksta. Naravno, u svom stilu.

"Fudbaleri nemaju taj pristup kao košarkaši. Pa, pogledajte samo ovog Aleksu Avramovića iz Partizana. On je letos pre početka priprema reprezentacije trenirao u svom Čačku sa juniorima na 35 stepeni u hali i tako se spremao za početak priprema za ovaj šampionat. Šta su za to vreme radili fudbaleri... Mikonos, Rodos, Maldivi. E, to je ta razlika", rekao je Bogdanović.
 

Dotakao se Bogdanović i selektora Svetislava Pešića....

"Pešić je donosio i pomalo revolucionarne odluke, settite da je izbacio Teodosića iz tima, a to mi je najveći ljubimac bio još od Kićanovića, ali znao je što to radi. To što nema Jokića, to se ne oseti, iako je najbolji igrač na svetu, ali koga nema bez njega se može i mora. Ja nikakvu razliku nisam primetio bez njega. Fenomenalno je što se Jokić opredelio za konje i opuštanje, a njih pustio da krvare dva meseca. To je na kraju ispalo najbolje za sve strane", naglasio je Bogdanović i kazao da veruje da naša zemlja može do zlatne medalje, pa potom dodao: 

"Verujte mi da najviše navijam za Svetislava Pešića, to bi bila kruna njegove karijere u ovim godinama. I naravno zbog našeg Boriše Simanića koji je dao bubreg za zemlju...", dodao je nekadašnji napadač iz Sarajeva koji priznaje da je veliki ljubitelj košarkaše jer je odrastao u gradu koji je dao prvaka Evrope.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija je u finalu Svetskog prvenstva!
1

Bravo "orlovi"

08.09.2023. 12:37

Srbija je u finalu Svetskog prvenstva!

Srbija ide po zlato! Košarkaška reprezentacija naše zemlje pobedila je Kanadu rezultatom 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23) i plasirala se u finale Svetskog prvenstva

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve