Sport
20.03.2024. 11:34
R. E.

Olimpijski turnir

Poznat raspored košarkaša na OI: Srbija kreće od NAJTEŽEG rivala

1
Izvor: EPA / GETTY IMAGGES POOL / EZRA ACAYAN

Košarkaška reprezentacija Srbije dobila je raspored utakmica na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine.

Nakon što je Srbija saznala da će u Parizu u grupnoj fazi igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, Južnog Sudana i rivala koji će svoje mesto na igrama izboriti na kvalifikacionom turniru u Portoriku, dobila je i "red vožnje" na olimpijskom turniru.

Tim Svetislava Pešića započeće takmičenje na Olimpijskim igrama u grupi C protiv najjače selekcije - SAD. Taj duel zakazan je za 28. jul.

Srbija će nakon toga 31. jula igrati protiv ekipe koja pobedi na turniru u Portoriku (takmiče se domaćin, Italija, Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače i Bahrein), a poslednji rival u grupnoj fazi biće Južni Sudan 3. avgusta.

Plasman u četvrtfinale OI obezbediće po dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Po završetku utakmica grupne faze sve selekcije koje se budu plasirale u četvrtfinale biće podeljene u četiri šešira, kada će biti obavljen žreb. 

Takav slučaj je bio i u Tokiju 2021. godine, a razlog za takvu odluku je smanjenje mogućnosti da pojedini timovi namerno pokušaju da izbegnu određene rivale.

U četvrtfinalu neće moći da igraju selekcije iz iste grupe, što znači da ako Srbija prođe dalje neće moći odmah da se sastane sa Amerikancima.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama na programu je od 27. jula do 11. avgusta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve