Sport
15.06.2020. 18:32
R. E. / Jutarnji list

"Razlika između Džordana i Kobija? Majkl je bio žestok prema svojim saigračima"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Koja je razlika između Majkl Džordana i Kobi Brajanta? Ljudi povezani sa NBA dugo su tražili odgovor na ovo pitanje, posebno zato što je Kobi označen kao naslednik velikog Majkl Džordana. Kada se na sceni pojavio Lebron Džejms, to pitanje je počelo ređe da se postavlja, ali je dokumentarna serija 'Poslednji ples' u prvi plan vratila Džordana i sve što se događalo oko šampionskih Čikago Bulsa.

Tako je ponovo počela da se poredi karijera Džordana sa svim njegovim 'naslednicima', a svoje viđenje celoj raspravi dao je Fil Džekson, legendarni trener koji je možda i najkompetentniji da da svoj sud s obzirom na to da je do naslova NBA prvaka vodio i Džordana i Brajanta. I to nekoliko puta, piše Juranji list.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Džekson je objasnio ključnu razliku u načinu na koji su Džordan i Brajant vodili svoje ekipe:

"Džordan je znao da bude žestok prema svojim saigračima, a znao je i da ih vređa dok je Brajant uvek postavljao stvari na način da nikad nije dopuštao da neko radi više od njega", rekao je Džekson gostujući na video konferenciji NFL ekipa Philadelphia Eagles.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/PAUL BUCK CORBIS OUT

Obojica su bili pobednici - Džordan je sa Bulsima osvojio 6 titula NBA prvaka, dok je Brajant sa Lejkesrima osvojio 5 titula. Za svih 11 s trenerske je strane zaslužan Džekson.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve