RAZMIŠLJA SE O BALONU: Serija A opet u strahu od korone

RAZMIŠLJA SE O BALONU: Serija A opet u strahu od korone

EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO


Broj zaraženih igrača raste, ima ih skoro u svakom klubu, a Serija A je u opasnosti, pišu italijanski mediji.

Pravila su takva da se tumače između brige za zdravlje i želje da se igra normalno, ali situacija postaje sve teža, prenose Vijesti.

Inter ima već pet slučajeva, mlada reprezentacija Italije ne može da igra protiv Irske, već će na teren selekcija igrača do 20 godina, slučaj Napoli je pokazao da nema koordinacije između zdravstvenih i fudbalskih vlasti.

Mediji zato najavljuju da se ponovo razmišlja o uvođenju drastičnih mera, odnosno o nekoj vrsti “balona”, u kome bi ekipe bile smeštene bez kontakta sa spolnjim svetom, a napuštale bi ga samo kada bi putovale na gostovanja ili prilikom dolaska na stadion, kada su mečevi na domaćem terenu.

U “balonu” bi se igrači i članovi osoblja testirali svaka četiri dana.

  EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Po sličnom principu funkcionisala je NBA liga, s tim da su svi akteri bili na istom mestu.

Međutim, mediji navode da za ovakvo rešenje postoji jedan veliki problem, a to su igrači. Odnosno, pitanje da li bi oni pristali da budu u karantinu neodređeno vreme, udaljeni od porodica i svakodnevnih obaveza koje imaju mimo bavljenja fudbalom.

U nekim krugovima pominje se i skraćivanje sezone, sa plej-ofom i plej-autom kao opcijom, mada su takav model, koji je predložen u martu i aprilu, najveći klubovi automatski odbili.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar