Sport
18.11.2021. 12:35
R. E.

"Nisam to očekivao"

Redovno je kritikovao Đokovića, a sada ga podržava

Novak Đoković 18.11.2021.
Izvor: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Učešće Novaka Đokovića na Australijan openu je pod znakom pitanja zbog odluke da ne otkrije da li se vakcinisao. U tome ga podržava Nik Kirios, koji ga je do sada često kritikovao.

Iako još nije doneta zvanična odluka, moguće je da će Australija na turnir primiti samo vakcinisane igrače. To bi primoralo Đokovića da se izjasni da se vakcinisao ili nije.

Neočekivana podrška Đokoviću je stigla od Kiriosa koji deli Novakov stav o slobodi izbora.

Nik Kirjos 18.11.2021.
Izvor: EPA / CJ GUNTHER

Kirios je u svom podkastu rekao da poštuje Đokovićev stav i dodao da ni jedan sportista ne bi trebao da bude primoran da se vakciniše ako to ne želi.

Đokovića je ova izjava iznenadila s obzirom da je Kirios uvek imao neumesne komentare na njegov račun.

"Kakav je stav imao prema meni poslednjih godina, nisam to očekivao. Moram da budem sada saglasan sa njim. Svako ima pravo i slobodu da izabere šta hoće, nije bitno da li sam to ja ili neko drugi. Nije ni bitno da li je vakcinacija u pitanju ili nešto drugo. Moraš da imaš slobodu da sam za sebe izabereš. U ovom slučaju, šta stavljaš u svoje telo. Uvek sam to propagirao i uvek ću biti za slobodu govora i slobodu izbora jer je to krajnji cilj za srećan i miran život", složio se Đoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kasijus Klej i Novak Đoković pa svi drugi
Srđan Đoković

Intervju Srđan Đoković

10.09.2021. 17:44

Kasijus Klej i Novak Đoković pa svi drugi

"Mi smo u jednom periodu života stvarno živeli na ivici egzistencije. To nije trajalo dve ili tri godine, već 17 godina. Selili smo se iz stana u stan. On je mislio da su to sve naši stanovi, nije ni pretpostavljao da ih iznajmljujemo jer nismo imali novca da kupimo svoj stan, svoj lokal. Sav novac koji smo zarađivali ulagali smo u njega i njegovu karijeru"
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve