Sport
06.11.2021. 09:46
Tanjug

100 godina kluba

Reflektori na stadionu Grafičara u godini jubileja

fudbal, stadion
Izvor: Shutterstock

Najsavremeniji reflektori postavljeni su na stadionu Grafičara, na Senjaku, u godini jubileja - 100. rođendana.

Kako se navodi u saopštenju, time će sve selekcije kluba, počev od škole fudbala i velikog broja osnovaca koji treniraju u klubu, preko kadeta i juniora, sve do prvog tima koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije dobiti kvalitetnije uslove za bavljenje fudbalom.

"Zadovoljni smo činjenicom da smo uspeli da organizujemo postavljanje reflektore na stadionu koji se nalazi na Topčiderskoj zvezdi još od 1957. godine. Ovom zdanju u koje se decenijama nije ulagalo bilo je neophodno renoviranje, pogotovo u vremenu u kom se fudbal izuzetno modernizovao i zahteva konstantna unapređenja na infrastrukturi i uvodenju modernih tehnologija. Najviše nas raduje što će deca u našem klubu uskoro moći da treniraju i igraju utakmice u mnogo kvalitetnijim uslovima nego pre", rekao je predsedmnik Grafičara Slobodan Govedarica.

Klub koji je osnovan davne 1922. godine opredelio se za najsavremeniji tip reflektora, koji se sastoji od ukupno 120 modula, od kojih svaki sadrži po 12 "blokova" sa po 32 LED sijalice.

Snaga osvetljenja po jednom modulu iznosi 1430W, zahvaljujući čemu će distribucija svetla biti u potpunosti iskorišćena. Ujedno, korišćenjem LED tehnologije doći će do značajnog smanjenja potrošnje električne energije, a time i očuvanja životne sredine.

Stubovi su visoki 35 metara, a izrađeni su tako da mogu da podnesu sve vremenske uslove na području Beograda, ukljucujući olujne vetrove i druge nepogode.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Barna oborio Čavićev rekord
plivanje.png

Plivanje

28.07.2021. 08:07

Barna oborio Čavićev rekord

Mladi srpski plivač Andrej Barna nije uspeo da se plasira u finale trke na 100 metara na Olimpijskim igrama u Toikiju, uprkos tome što je u polufinalu postavio novi državni rekord.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve