REKORD AMERIČKOG SPORTA: Kanađanin kupio NBA klub za više od dve milijarde dolara

REKORD AMERIČKOG SPORTA: Kanađanin kupio NBA klub za više od dve milijarde dolara

EPA-EFE/STR


NBA ekipa Bruklin Netsi od petka ima novoga vlasnika, baš kao i dvorana u kojoj domaćin igra svoje utakmice. Dosadašnji vlasnik Mihail Prohorov prodao je 51 posto vlasništva kluba i 100 odsto vlasništva nad dvoranom kanadskom biznismenu Tsaiju za 2,35 milijardi dolara, što je novi rekord kada su u pitanju kupovine američkih sportskih klubova, Index.hr.

Tsai, suosnivač Alibabe, kompanije specijalizovane za internet prodaju, tako je postao stopostotni vlasnik Netsa jer je još prošle godine od Prohorova kupio 49 odsto vlasništva u Netsima, i to za milijardu dolara.

Shutterstock

Shutterstock

Promenu vlasništva u Netsima još mora odobriti Odbor vlasnika NBA lige.

Prohorov je tadašnje Nju Džerzi Netse kupio 2010. godine, da bi ih 2012. preselio u novu košarkašku halu u Bruklinu.

Povezane vesti – Velike seobe čine bolju NBA

U želji da izađu iz senke starijeg gradskog brata Njujork Niksa, Netsi su se ovoga leta pojačali superzvezdama Kevinom Durentom, najkorisnijim igračem NBA finala 2017. i 2018. godine, kao i Irvingom.

Dosadašnji rekord u američkom profesionalnom sportu iznosio je 2,2 milijarde dolara, koliko je David Teper platio za vlasništvo nad NFL ekipom Carolina Panthers prošle godine, a isti je iznos 2017. platio i Tilman Fertita za vlasništvo nad NBA ekipom Hjustonom .

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar