Sport
25.06.2023. 13:36
Beta

FK Partizan

Rikardo Gomeš napustio Partizan: Zaplakao na kraju (VIDEO)

Partizan
Izvor: Shutterstock

Rikardo Gomeš će u nastavku karijere igrati za katarski Al Šamal, saopštili su crno-beli.

Reprezentativac Zelenortskih ostrva sa katarskom ekipom će potpisati trogodišnji ugovor.

Ovaj 31-godišnji napadač je za Partizan igrao u dva mandata - u sezoni 2018/19. i od 2021. godine do danas. Odigrao je 151 utakmicu u crno-belom dresu i postigao 92 gola, uz 19 asistencija.

Gomeš je u Partizanu postavio četiri rekorda - najviše golova u evropskim utakmicama (20), strani igrač sa najviše golova u srpskom fudbalu (uključujući i mečeve u Evropi), strani igrač sa najviše golova u domaćem prvenstvu i igrač sa najviše golova u jednoj sezoni za Partizan (sezona 2021/22 - 38).

On je u subotu odradio poslednji trening u Partizanu, a istakao je da je bilo teško oprostiti se od saigrača.

"Ali moramo da se okrenemo dobrim stvarima, za mene i za klub, jer ovaj klub to zaslužuje. Zaslužuje da bude na mnogo boljoj poziciji nego što smo bili i verujem da će ove sezone biti mnogo bolje. Očekujem i želim najbolje za klub i sve zaposlene ovde", rekao je Gomeš, preneo je klub.

Kao jednu od najboljih utakmica u Partizanu istakao je prošlogodišnji revanš šesnaestine finala Lige konferencija protiv praške Sparte (2:1).

"Bila je sjajna atmosfera, stadion je bio pun, postigao sam dva gola i prošli smo u sledeću rundu Lige konferencije. Kao što sam rekao, mnogo ih je, ne mogu da izaberem, ali je ta bila dobra sa lepim uspomenama", dodao je on.
 

Gomeš se posebno zahvalio navijačima na podršci.

"Trudio sam se da dam najbolje od sebe, a kao igraču, najbolje mesto da navijačima pokažete poštovanje je teren. Pružio sam sve od sebe. Želim da im se zahvalim na svemu i ko zna, možda se jednog dana vidimo opet!", rekao je on.

Trener crno-belih Igor Duljaj rekao je da će Gomeš uvek biti u srcima svih u klubu.

"Mnogo je dao Partizanu i Partizan njemu. U svoje lično ime mu se zahvaljujem što je bio deo Partizana, naše porodice, što je imao iskren i pošten odnos prema grbu – što je najvažnije. Svi znamo da su vrata Partizana uvek otvorena za dobre ljude i dobre igrače", istakao je Duljaj.
 

Gomešu se ispred saigrača obratio Bibars Natho, a izraelski fudbaler mu je poklonio i dres sa potpisima svih igrača.

"Kao – prvo hvala ti, posebno jer imamo ovde mnogo mladih igrača koji mogu da nauče o tvom stavu, o tome kako se za svaki uspeh bori i radi naporno i voli ovaj klub! Za mene, ti nisi samo igrač ili saigrač, ti si moj prijatelj za čitav život! Naše porodice su bile zajedno i želim ti sve najbolje. Ovo je za mene veoma tužan dan, a sa druge strane sam veoma srećan i ja i saigrači ti želimo sve najbolje i volimo te!", rekao je Natho.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve