Sport
25.01.2018. 13:30
R.E/ Ana Kotur

RUKOMET: Rukometaši Srbije na 12. mestu Evropskog prvenstva

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na Evropskom prvenstvu u rukometu koje se održava u Zagrebu, reprezentacija Srbije je u poslednjoj utakmici poražena od rukometaša Belorusije rezultatom 32:27 i tako zauzela 12. mesto na ovom prvenstvu.

Vanja Ilić je svoj prvi gol postigao na ovom prvenstvu protiv Belorusa, a nakon utakmice izjavio je: "Mislim da smo mnogo prilika propustili što su protivnici iskoristili brzim golovima i jednostavno posle toga nismo uspeli da se vratimo. Čestitao bih njima na pobedi, a naš manjak koncentracije u završnici uz toliko promašaja i tehničih grešaka nas nije mogao dovesti do pobede na ovako jakom takmičenju. Naš cilj je bio da se plasiramo u drugi krug da bismo mogli da izvučemo što lakšu ekipu u baražu. Uspeli smo u tome, ali se nismo zadovoljili jer smo hteli nešto više što očigledno u ovom trenutku nismo mogli da napravimo".

Na ovom prvenstvu "Orlovi" su pobedili samo reprezentaciju Islanda, te im je upravo ta pobeda omogućila prolaz u drugu fazu odnosno bolju poziciju u žrebu baraža za Svetsko prvenstvo u Danskoj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve