RUKOMET: Selektor Hrvatske nesportskim potezom, omogućio pobedu svom timu

RUKOMET: Selektor Hrvatske nesportskim potezom, omogućio pobedu svom timu

Zagreb, 18.01.2018 - Rukometasi Hrvatske i Belorusije u akciji tokom prve utakmice grupe I Evropskog prvenstva, veceras u Areni u Zagrebu. Na fotografiji hrvatski selektor Lino Cervar. (BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/MO)


Mnogo se priča o sudijama na EP, veliki propusti se dešavaju. A, potvrda tome je situacija u meču između Hrvatske i Belorusije.

Hrvatska je bila na ivici da ne pobedi i sebe praktično eliminiše sa takmičenja.  Pred sam kraj meča, na minut do kraja, Hrvatska je vodila sa jednim golom razlike 24:23. Belorusija je zpočela svoj napad, a Lino Červar, selektor “kockastih” je učinio nešto nesvakidašnje.

On je ušao na teren, 30 sekundi pre kraja meča i “zagrlio” igrača Artura Karvatskog, desnog beka beloruske ekipe.

Hvatanje je trajalo sekund, ali je nakon toga igrač napravio faul u napadu.

“Nije bilo nikakve namere. Ja imam običaj da po trenerskoj liniji hodam levo-desno, i… hodajući tako, došlo je do malog sudara sa beloruskim igračem. Sve je to u žaru borbe”, rekao je Červar, a prenosi Indeks.

Hrvatski portal ovako je prokomentarisao tu izjavu:

“Zanimljivo tumačenje osobenjaka na klupi Hrvatske, ali ‘sudari u žaru borbe’ na terenu su normalni među igračima, a nikako između igrača i trenera. Posebno jer je ovde i te kako vidljivo da se ne radi o sudaru nego o Červarovom “grljenju” igrača suparničke ekipe, koja u tom trenutku, 30 sekundi pre kraja utakmice, ide u napad za izjednačenje”. 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar