Sport
14.01.2024. 23:44
Beta

Evropsko prvenstvo

Rukometaši Srbije izgubili od Mađarske

Rukomet
Izvor: Shutterstock

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Minhenu od Mađarske sa 27:28 (13:14), u utakmici drugog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

U ekipi Srbije najefikasniji sa po pet golova bili su Vukašin Vorkapić i Nemanja Ilić, dok je četiri gola postigao Uroš Borzaš.

Mađarsku je predvodio Bence Banhidi sa devet golova, a pet je postigao Dominik Mate.

Ekipe su na početku prvog poluvremena bile izjednačene, Srbija je uspela da povede sa dva gola razlike, 7:5, ali je Mađarska preokrenula i poluvreme završila golom prednosti, 14:13.

U nastavku Mađarska je imala do jednog gola prednosti, a srpski tim je dobrim odbranama u igri držao golman Vladimir Cupara.

Predvođena Benceom Banhidijem, Mađarska se odlepila na 25:20, Srbija je posle gola Marka Milosavljevića uspela da priđe na dva gola zaostatka, ali je Mađarska odbila taj napad i zabeležila pobedu kojom se plasirala u drugu fazu.

U poslednjem trećem kolu u utorak Srbija će igrati protiv Crne Gore i potrebna joj je pobeda, ali i da se poklopi rezultat utakmice Islanda i Mađarske, odnosno da mađarski tim ubedljivo pobedi.

Mađarska je prva na tabeli sa četiri gola, Island ima tri, Srbija je treća sa jednim bodom, a Crna Gora je bez bodova.

U drugu fazu plasiraće se dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve