Sport
12.01.2023. 15:50
R. E.

Rukomet

Srbija spremna za SP: "Jedva čekamo početak"

rukomet
Izvor: Shutterstock

Rukometaši Srbije sa nestrpljenjem očekuju početak Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj i prvi meč koji je sutra na programu protiv Alžira.

Prvi susret u Spodek areni u Katovicama sa ekipom Alžira zakazan je za 20.30 časova.

"Posle nešto više od dve nedelje priprema, ne možemo da dočekamo da prvenstvo počne! Alžir poznajem jako dobro jer sam imao priliku da igram protiv njih kao selektor Tunisa. Očekuje nas potpuno drugačiji meč u odnosu na ono što smo igrali protiv Švedske u pripremnim mečevima i zato moramo da budemo na oprezu. Biće izazovno, ali uradili smo detaljnu analizu, i radićemo na finesama u našoj igri i finalnoj pripremi taktike pred prvi meč na šampionatu", izjavio je selektor Srbije Toni Đirona.

Atmosfera u ekipi je odlična, a Đirona napominje da je i zdravstevni bilten dobar.

Čuvar mreže srpskog tima, Vladimir Cupara, godinama igra na vrhunskom nivou i ima iskustva na velikim takmičenjima, ali u duel sa Alžirom očekuje sa oprezom.

"Uzbuđen sam i zahvalan što sam ovde, kao i što smo svi osim Dejana Milosavljeva zdravstveno spremni da odgovorimo zahtevu, ali ono što znam jeste da je i on sve bolje i da će nam se uskoro priključiti. Očekivanja su mi uvek velika, ali se trudim da ih kontrolišem da ne bi bila kontraproduktivna. Što se tiče Alžira, bitno mi je da pobedimo, nebitno kojim rezultatom i da od početka do kraja utakmice igramo svoju igru", naveo je srpski golman.

Marko Milosavljević sa druge strane ističe da uprkos tome što su pripremne utakmice odigrane protiv ekipe Švedske bile na visokom nivou, reprezentacija Srbije teži boljoj i kvalitetnijoj igri.

"Svi smo zadovoljni minutažom i igrom koju smo prikazali, ali tek od petka počinju prave utakmice. Idemo i očekujemo pobedu već u prvom susretu. Premijere na prvenstvu su uvek jako teške, ali za nas ne postoji druga opcija osim trijumfa. Voleo bih da dobijem priliku, da dam sve od sebe i doprinesem ekipi na način na koji se od mene to bude zahtevalo", istakao je srpski rukometaš, posebno naglasivši da je atmosfera u ekipi na najvišem nivou.

Srpski tim u nedelju igra drugi meč na SP protiv Nemačke (18.00), a grupnu fazu završava protiv Katara 17. januara, duelom od 20.30 sati.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u rukometu: Srbija iskusnija i u najjačem sastavu
Rukomet

Od 13. januara

05.01.2023. 10:12

Svetsko prvenstvo u rukometu: Srbija iskusnija i u najjačem sastavu

Rukometaši Srbije startovaće na Svetskom prvenstvu duelom sa selekcijom Alžira . To je po mnogima najslabiji rival u našoj grupi u kojoj su još Nemačka i Katar.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve