Sport
18.01.2023. 16:05
Beta

Presudan meč na SP

Đorđić: "Protiv Norvežana adrenalin će igrati glavnu ulogu"

1
Izvor: EPA / PAP / ZBIGNIEW MEISSNER

Srpski rukometaš Petar Đorđić rekao je da selekciju očekuje presudan duel za plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, kao i da u takvim mečevima igrači ne osećaju umor.

"Tri utakmice smo odigrali za pet dana, u četvrtak nas čeka Norveška što će biti možda i presudna utakmica za četvrtfinale, ali kad se igraju takve utakmice onda ne postoji umor, onda adrenalin igra ulogu", rekao je Đorđić, preneo je Rukometni savez Srbije.

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u četvrtak od 20.30 časova u Katovicama protiv Norveške, utakmicu prvog kola grupe III u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj.

Srbija je u drugu fazu Svetskog prvenstva prenela dva boda, dok je Norveška na prvom mestu sa četiri boda, koliko je prenela i Nemačka.

U četvrtak se u okviru grupe III igraju i mečevi Katar - Holandija (15.30) i Nemačka - Argentina (18.00).

Plasman u četvrtfinale osiguraće dve najbolje plasirane selekcije.

Đorđić je dodao da je prednost što Srbija ostaje u istom gradu u kojem je igrala prvu fazu, dok Norveška dolazi iz Krakova.

"Sigurno je to jedan plus za nas, tako da se ne žalimo", rekao je on.

Bogdan Radivojević, koji igra na poziciji desnog krila, istakao je da je reprezentacija više puta pokazala da može da igra protiv svakog rivala.

"Igraćemo kao što smo igrali ove tri utakmice, od početka do kraja ćemo se boriti stvarno kako to znamo i nadamo se najboljem", rekao je on.

Na gol Srbije se u meču protiv Katara (34:24) vratio Dejan Milosavljev, koji je ocenio da Srbija ima šansu u narednom meču.

"Mislim da imamo šansu da igramo sa Norvežanima zato što su oni pretežno teški na bekovima i naša odbrana je dovoljno snažna i visoka da može da im parira", rekao je Milosavljev.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve