Sport
08.04.2024. 13:05
R. E.

Rukometašice idu na EP

"Izrastamo u ekipu koja svima može da pomrsi konce"

1
Izvor: Shutterstock

Rukometašice Srbije ostvarile su zacrtani cilj i obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo.

Pobedom nad selekcijom Turske (30:22) u poslednjem kolu kvalifikacija tim selektora Uroša Bregara izborio je nastup na kontinentalnom šampionatu koji će biti održan od 28. novembra do 15. decembra u Mađarskoj, Švajcarskoj i Austriji.

"Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, čestitam devojkama. Ne mogu da kažem da smo u ovoj utakmici ispunili baš sve zadatke, ali na kraju najvažnije je da su devojke dale sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Očekujem da nastave da rade i individualno i posvećeno u svojim klubovima da bismo mogli da postavimo još više ciljeve od ovog", poručio je selektor Srbije posle plasmana na EP.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arena Sport TV (@arenasporttv)

Reprezentativka Jovana Jovović istakla je da se Srbija uigrala i da ima dovoljno vremena da unapredi igru do odlaska na prvenstvo Evrope.

"Najveća radost i najveći uspeh je što smo uspele da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a da smo bile bolje od Turske, da se nismo mučile i da smo čitav meč kontrolisale rezultat. Mnogo smo napredovale kao tim i individualno od oktobra kada smo startovale u kvalifikacijama. Privikli smo se jedna na drugu i na sistem rada sa selektorom Bregarom i polako izrastamo u  ekipu koja svima može da pomrsi konce. Čeka nas dug period do šampionata i imamo mnogo vremena da dalje rastmo i napredujemo i da tamo pokažemo koliko možemo", navela je Jovana Jovović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve