Sport
23.11.2023. 11:20
R. E.

Rukometašice Srbije

Turnir u Španiji: Finalno brušenje forme za Svetsko prvenstvo

rukomet
Izvor: Shutterstock

Najbolje rukometašice Srbije obavile su prvu fazu priprema u Kovilovu i sada ih u Španiji očekuje međunarodni turnir, odakle će se uputiti direktno u Dansku na Svetsko prvenstvo.



Nastup u Santanderu biće prilika za selektora Uroša Bregara da "utegne" i poslednji "šraf" svog tima pred početak najveće planetarne smotre.

Rukometašice Srbije u Španiji će odmeriti snage sa selekcijom Argentine u petak od 16.30 časova, dan kasnije sastaće se sa Japanom (14.30), dok će u subotu igrati sa domaćinom od 13 časova.


"Prethodnih dana smo ponavljali sve na čemu smo radili i što je davalo rezultate, i menjali ono što nije. Fokus je na poboljšanju naše odbrane, a utakmice na turniru u Španiji će nam dati mnogo odgovora", izjavio je selektor Bregar.



Najbolje srpske rukometašice iz Španije će direktno 30. novembra krenuti na Svetski šampionat u Dansku.

Prvu fazu Svetskog prvenstva igraće u Herningu, a takmičenje će otvoriti duelom sa domaćom selekcijom Danske koji je na programu 1. decembra od 20.30 časova. Dva dana kasnije, od 18 časova, odmeriće snage sa Rumunijom, dok je meč sa Čileom zakazan za 5. novembar u istom terminu.



"Prve prepreke su nam Danska, Rumunija, pa Čile i nadamo se pozitivnom rezultatu, verujem da možemo da izborimo narednu fazu. Za mene je najvažniji ovaj proces koji smo započeli, da mlađe generacije napreduju. Uz pobede i dobre rezultate naravno dolazi i samopouzdanje i nadam se da ćemo ih što više ostvariti u narednim nedeljama", rekao je selektor Srbije.

Istakao je da će Srbija imati težak zadatak na SP, ali će se maksimalno boriti da ostvari što bolje rezultate.

"Danska je vicešampion Evrope, Rumunija ima ozbiljnu ligu i klubove koji igraju evropska takmičenja, te svakako ne važimo za favorite, ali želim da svaki minut odigramo hrabro i da maksimalno iskoristimo kvalitete rivala za sticanje iskustva i rast. Biću zadovoljan ako se sa prvenstva vratimo ponosni što smo dali sve od sebe, da smo na dostojan način reprezentovali Srbiju i da svakoj selekciji budemo ozbiljan rival bez obzira na kvalitet i rezultat", poručio je Bregar.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve