Sport
19.01.2024. 15:58
R. E.

Otkaz Toniju Đeroni

Rukometaši Srbije ostali bez selektora

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Rukometni savez Srbije saopštio je da je sa dosadašnjim selektorom nacionalnog tima Tonijem Đeronom sporazumno raskinuo ugovor.

Posle obavljene analize nadležnih Rukometnog saveza Srbije i sastanka sa španskim stručnjakom Tonijem Đeronom, doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu ugovora.

Srbija je na prvenstvu Evrope završila učešće u preliminarnoj fazi takmičenja uz samo jedan osvojen bod. "Orlovi" su pretrpeli poraze od Mađarske i Crne Gore, dok su sa Islandom remizirali.

Predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić, izjavila je da je u ovom trenutku sporazumni raskid ugovora kompromisno rešenje, nakon završenog olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju.

"Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno", navela je Delićeva.

Donedavni selektor Toni Đerona rekao je da nije lako nositi se sa situacijom posle završetka Evropskog prvenstva.

"Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate", rekao je Toni Đerona.

Đerona je na mesto selektora proveo gotovo četiri godine, a sa Srbijom je nastupao na dva kontinentalna šampionata i na jednom prvenstvu sveta prošle godine na kome su "orlovi" zauzeli 11. poziciju.

Za sada nije poznato ko će naslediti španskog stratega na mestu selektora reprezentacije Srbije u rukometu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve