“SAMO JE EKIPA VAŽNA”: Mark Gasol objasnio razlog neuspeha Srbije na SP

“SAMO JE EKIPA VAŽNA”: Mark Gasol objasnio razlog neuspeha Srbije na SP

AP Photo/Mark Schiefelbein


Španski košarkaši osvojili su titulu svetskog prvaka nakon što su u finalu u Pekingu savladali Argentinu rezultatom 95:75. Špancima je to druga titula na SP, nakon što su prvu osvojili 2006. godine.

Uoči početka turnira Furija nije bila u krugu najvećih favorita, stručnjaci su davali najveće šanse Srbiji i Americi, ali obe reprezentacije su doživele krah. Srbija, koja je po imenima imala najjaču ekipu u posljednjih 20 godina, na kraju je završila kao peta, a SAD su apsolutno podbacile i ostvarile najlošiji plasman u svojoj istoriji, završivši kao sedmi, piše Index.hr.

Povezane vesti – Kapiten. Lider.

Španska reprezentacija nije igrala svoju najbolju košarku tokom grupne faze, u pojedinim utakmicama se čak i mučila, ali je na vreme uhvatila zalet i to baš u utakmici protiv reprezentacije Srbije. Utakmica je pokazala sve slabosti ekipe Aleksandra Đorđevića, ali i pokazala da se Španci ne šale.

AP Photo/Mark Schiefelbein

AP Photo/Mark Schiefelbein

Novinare je, nakon finala, zanimalo mišljenje Mark Gasola o krahu Srbije na Svetskom prvenstvu.

”Samo je ekipa važna. Možete imati najbolje igrače na svetu, ali ekipa je najvažnija. Mislio sam da smo imali najbolju ekipu na SP-u 2014., ali smo odigrali jednu lošu utakmicu protiv Francuza i sve je palo u vodu. Takve se stvari događaju na turnirima, ako vam se desi loš dan, ispali ste. Nije to kao u NBA-u gde imate seriju utakmica pa možete odigrati i neku utakmicu lošije. Ovde toga nema, imate samo jednu utakmicu”, rekao je Gasol.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar