Sport
14.10.2022. 14:38
Beta

Napulj

Saopšten datum žreba za odbojkaško Evropsko prvenstvo

odbojka
Izvor: Shutterstock

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je da će se žreb za naredno Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica i odbojkaša održati 16. novembra u Napulju.

Evropsko prvenstvo 2023. godine u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji, a u konkurenciji odbojkaša od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Kao i na prethodnim prvenstvima Evrope, po četiri domaćina imaju mogućnost da pre žreba izaberu po jednu reprezentaciju koja će igrati u njihovoj grupi.

CEV je saopštio da su poznate po 23 reprezentacije učesnice EP, kao i da će odluka o učešću Rusije biti doneta 31. oktobra.

Plasman na EP u konkurenciji odbojkašica su, pored domaćina, izborili Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Grčka, Španija, Rumunija, Madjarska, Finska i Azerbejdžan.

Ako Rusiji ne bude dozvoljeno učešće, na EP će igrati Izrael na osnovu CEV rang-liste.

U konkurenciji odbojkaša, plasman na EP su, pored domaćina, izborili Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Nemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugal, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija.

U slučaju da Rusija ne igra, zameniće je Švedska na osnovu CEV rang-liste.

Na EP u obe konkurencije, 24 selekcije će biti podeljene u četiri grupe. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe, a potom slede utakmice u četvrtfinalu, polufinalu, kao i mečevi za treće mesto i finale.

U konkurenciji odbojkašica, četvrtfinala će se odigrati u Belgiji i Italiji, a polufinala i utakmice za medalje u Belgiji.

U konkurenciji odbojkaša, četvrtfinalne utakmice će se odigrati u Italiji i Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje u Italiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uspeh fudbalske reprezentacije: Stvarno stanje stvari ili iluzija superiornosti
Aleksandar Mitrović

Fudbal

13.10.2022. 15:05

Uspeh fudbalske reprezentacije: Stvarno stanje stvari ili iluzija superiornosti

Ako su rezultati potvrda vrednosti nečijeg rada, onda selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ima i te kako razloga da bude ponosan na sebe i svoje izabranike. U 14 "biti ili ne biti“ utakmica tim kojim je dirigovao sa klupe kao selektor uknjižio je 10 pobeda, tri remija i jedan poraz. I sve to od marta 2021. do septembra 2022.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve