Sport
13.12.2022. 05:05
Beta

Velika Britanija

Saplitanje, klizanje, padovi: Kako su se najčešće povređivali NAVIJAČI Premijer lige

Navijači
Izvor: Shutterstock

Više od 1.800 navijača povređeno je prošle sezone na utakmicama u Premijer ligi i utakmicama Engleske fudbalske lige (EFL).

Podaci Uprave za bezbednost sportskih terena pokazuju da je bolničko lečenje bilo potrebno za 155 navijača, preneo je BBC.

Saplitanje, klizanje i padovi doveli su do trećine svih povreda, ali je oko 30 odsto navedeno kao nepoznato.

Podaci pokrivaju samo ono što Uprava naziva "prihvatljivim" povredama - one koje se dešavaju gledaocima na terenu na dan utakmice. Među njima je više od 70 navijača povređeno fudbalskom loptom, a više od 100 je povređeno tokom slavlja.

Povrede koje se ne klasifkuju pogodnim za uključivanje u podatke su one koje su uzrokovane opštom bolešću ili već postojećim stanjima ili ako je uzrok povrede alkohol ili intoksijacija. Povrede igrača i članova ekipa su takođe isključene.

To znači da takvi incidenti nisu nužno uključeni u brojke kada je utakmica kasnila u nekoliko utakmica prošle sezone dok su se lekari bavili hitnim slučajevima u publici.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Najjača u Kataru - Premijer liga
1

62 igrača

08.12.2022. 15:48

Najjača u Kataru - Premijer liga

Premijer liga je najzastupljenije takmičenje na Svetskom prvenstvu, jer čak 62 igrača igraju u tom takmičenju među osam reprezentacija koje su izborile četvrtfinale.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve