Sport
19.01.2023. 10:19
R.E.

Australijan open

Seča favorita u Melburnu: Šta to znači za Đokovića

1
Izvor: AAP / JOEL CARRETT

Dugo se čekao Australijan open, kako među publikom koja se uželela dobrog tenisa, tako i među igračima koji kao po običaju željno iščekuju prvi grend slem turnir u godini.

Iako je turnir u Australiji, za navijače Novaka Đokovića, počeo sa dozom straha zbog otkazivanja treninga i problema sa povredom, najbolji srpski teniser može da bude zadovoljan početkom prve nedelje u Melburnu.

Istu emociju sa Đokovićem ne može da podeli nekolicina drugih tenisera koja je pre početka turnira svrstavana u red favorita. 

Rafael Nadal, Zverev, Tejlor Fric, Kasper Rud... Svi oni već su spakovali kofere, jer nisu uspeli da se plasiraju ni u treće kolo Australijan opena.

Na ovaj način polako, ali sigurno "čisti" se Đokovićev put ka finalu. U delu žreba u kome se nalazi najbolji srpski teniser više nema ni Frica ni Zvereva ni Ruda. 

Do pre svega par dana, mnogi su videli kako Kasper Rud i Novak Đoković odmeravaju snage u polufinalu, ali se to neće dogoditi zbog prerane eliminacije Norvežanina. 

Zverev je već nakon pobede u prvom kolom izjavio da je već zadovoljan učinkom u Australijan openu. Nije Zverev igrao dugo zbog povrede, pauzirao je dugo, i trebaće mu nešto vremena da ponovo bude onaj stari. 

Čini se da je posle brojnih eliminacija u Melburnu, knjiga spala na tri slova - Đokovića, Cicipasa i Medvedeva. 

Grk i Rus su za sada pružili najkonstantnije partije i zbog toga ne čudi što mnogi baš u njima dvojici vide najveće Đokovićeve protivnike za osvajanje Australijan opena. Međutim, još uvek je rano za bilo kakve prognoze. 

Turnir je tek počeo i ima još mnogo da se igra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Medvedev se plasirao u treće kolo
1

Australija

18.01.2023. 14:49

Medvedev se plasirao u treće kolo

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 140. igrača sveta Australijanca Džona Milmana posle tri seta, 7:5, 6:2, 6:2.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve