Sport
13.04.2020. 14:37
R. E. / Index. hr

"Šek mi je ponudio 10.000 dolara da se potučem sa Kobijem"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivši NBA igrač Isaiah Rider u podkastu All The Smoke ispričao je anegdotu koja odlično oslikava već toliko puta ispričano rivalstvo između Šekil ONila Kobi Brajanta dok su zajedno igrali u Lejkersima.

Rider je do dolaska u Lejkerse 2000. u više navrata pokazao sklonost ispadima i sukobima, a lucidni Šek odmah je smislio način da čoveka takve reputacije iskoristi za Kobi Brajanta, Index. hr.

"Kad sam došao u Lejkerse, Šek mi je rekao da me u ormariću u svlačionici čeka 10.000 dolara ako se potučem s Kobijem. Bilo je to na treći dan priprema. Mislio sam da se šali, a on je nastavio: 'Tamo je 10.000 u novčanicama od jednog dolara. Ako se ikad zakačiš s njim i odradiš svoje, uzmi to.' Nisam mogao da verujem. Kakvi ludaci, pomislio sam. Ali znam da bih istog trena izleteo iz ekipe da sam stavio ruku na tog čoveka", ispričao je Rider.

Šek i pokojni Kobi imali su velikih razmirica u osam godina koje su zajedno proveli u Lejkerisam i iako su zajedno osvojili tri titule NBA šampiona, nisu se voleli. Kad su obojica završila karijere, stavili su nesuglasice po strani, pomirili se i postali veliki prijatelji.

Te je sezone 2000./01. i Rider dobio svoj jedini šampionski prsten, iako nije bio u sastavu za doigravanje, a u karijeri je ostao najpoznatiji po jednom od najluđih koševa svih vremena.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve