SELEKTOR GRBIĆ: “Nadam se da ćemo sa Poljacima igrati za medalju”

SELEKTOR GRBIĆ: “Nadam se da ćemo sa Poljacima igrati za medalju”

Varna, 23.09.2018. - Selektor odbojkasa Srbije Nikola Grbic savetuje igrace u tajm-autu tokom utakmice drugog kola Grupe H na Svetskom prvenstvu izmedju Poljska i Srbije, danas u dvorani "Palata kulture i sporta" u Varni. (BETAPHOTO/FIVB/DS)


Selektor Srbije Nikola Grbić istakao je posle novog poraza od Poljske na Svetskom prvenstvu da se nada trećem susretu.

“Orlovi” su izgubili 3-0 u setovima (28:26, 28:26, 25:22) ali su zahvaljujući broju poena ipak “overili” plasman u polufinale.

“U prvom setu smo imali dosta servis grešaka, ali i pored toga smo mogli taj deo igre da rešimo u svoju korist. Bilo je mnogo prilika koje smo mogli da realizujemo u našu korist, ali u tome nismo uspeli. Iskreno, bilo je teško očekivati da ponovimo igru sa meča protiv Italije, i odbrambeno i energetski”, rekao je selektor Nikola Grbić.

“Orlovi” su drugi put bili nemoćni protiv Poljaka na ovom SP.

“Evo, drugi put smo igrali protiv Poljaka kada je maltene sve bilo rešeno. Prvi put je to bilo kada smo se već kvalifikovali u drugu fazu, dok smo sad izgubili nakon što smo jednom nogom bili u polufinalu. Nadam se da ćemo se ponovo sastati, ovoga puta u borbi za medalju i uveren sam da će tada situacija na parketu biti znatno drugačija”. 

Srbija će u polufinalu igrati protiv Brazila ili SAD.

“Moramo mnogo bolje, ali smo mi uvek bili na vrhunskom nivou kada smo imali tu neizvesnost i “moranje”. Nadam se da će ista situacija biti u polufinalu”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar