Sport
06.03.2024. 13:45
Beta

Simona Halep

"Verovala sam u ISTINU i pravdu"

1
Izvor: BETA/AP / Alberto Pezzali

Rumunska teniserka Simona Halep rekla je da se raduje povratku takmičenjima, nakon što je njena suspenzija zbog kršenja antidoping pravila sa četiri godine umanjena na devet meseci.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u utorak je umanjio suspenziju, kojom je Halep kažnjena zbog kršenja antidoping pravila i nepravilnostima u biološkom pasošu.

Taj period od devet meseci suspenzije istekao je prošlog jula, pa 32-godišnja dvostruka grend slem šampionka može odmah da se vrati tenisu.

Halep je rekla da su je ova iskušenja učinila otpornijom, a da je presuda CAS ključni momenat koji je sve razjasnio.

"Usred ovog putovanja punog izazova, moja nepokolebljiva vera u integritet istine i principe pravde bila je moj svetionik. Radujem se i nestrpljiva sam da okrenem ovu stranicu i ponovo se priključim takmičenjima uz novu snagu i obnovljenog duha", navela je Halep na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Posle trodnevnog saslušanja početkom februara, CAS je utvrdio da su doping rezultati bili pozitivni jer je nedozvoljena susptanca "ušla u njeno telo konzumiranjem kontaminiranog suplementa", a da se anomalije u njenom biološkom pasošu mogu dovesti u vezu sa "kontaminiranim suplementom".

Međunarodna agencija za integritet tenisa u septembru je suspendovala dvostruku grend slem šampionku na četiri godine zbog dva odvojena kršenja antidoping pravila.

Halep je na Ju Es openu 2022. godine bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a potom je prošlog maja optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu. Četvorogodišnja suspenzija istekla bi u oktobru 2026. godine.

Ona trenutno nema plasman na WTA listi zbog prinudnog odsustva i na početku će joj biti potrebne vajldkarte za povratak na turnire.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Simona Halep nije dobrovoljno uzela nedozvoljenu supstancu"
simona halep, 24. 10. 2022.

Doping afera

24.10.2022. 12:54

"Simona Halep nije dobrovoljno uzela nedozvoljenu supstancu"

Bivši trener Simone Halep, Australijanac Daren Kejhil rekao je da "nema šanse" da je rumunska teniserka dobrovoljno uzela nedozvoljenu supstancu zbog koje je privremeno suspendovana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve