Sport
12.09.2023. 19:25
Beta-AP

Potvrđena suspenzija

Simona Halep mora na dugu pauzu

1
Izvor: Beta / AP / Seth Wenig

Dvostruka grend slem šampionka Simona Halep suspendovana je na četiri godine zbog kršenja antidoping pravila, saopštila je Međunarodna agencija za integritet tenisa.

Rumunska teniserka optužena je za dva doping prekršaja.

Ona je, najpre, na prošlogodišnjem US Openu bila pozitivna na zabranjenu supstancu, a potom u maju optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu.

Veće je zaključilo, kako se navodi, da je Halep "namerno prekršila antidoping pravila".

Halep je bila privremeno suspendovana od oktobra 2022. godine, što znači da će četvorogodišnja zabrana trajati do 6. oktobra 2026. godine.

 

Rumunska teniserka, koja je za pad na doping testu okrivila kontaminirani suplement, najavila je da će na ovu odluku uložiti žalbu Sudu za sportsku arbitražu.

"Nastavljam da treniram i činim sve što je u mojoj moći da očistim svoje ime od ovih lažnih optužbi i vratim se na teren", navela je Halep u saopštenju.

Rumunka je 2017. godine bila prva teniserka sveta, a između ostalog osvojila je Rolan Garos 2018. pobedom protiv Amerikanke Sloun Stivens i Vimbldon godinu dana kasnije, pobedom protiv Amerikanke Serene Vilijams.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Simona Halep razočarana, kritikuje...
simona halep, 25. 5. 2023.

Tenis

25.05.2023. 12:17

Simona Halep razočarana, kritikuje...

Rumunska teniserka Simona Halep razočarana je što je njeno saslušanje u vezi sa kršenjem antidoping pravila na Ju Es openu i treći put odloženo.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve