Sport
16.12.2022. 18:50
R. E. / Beta

Pre mesec dana

Ovo je bila poslednja Mihina poruka

Siniša Mihailović
Izvor: DPA / ANDREAS GEBERT

Siniša Mihajlović koji je preminuo u 54. godini, u svojoj poslednjoj objavi na Instragramu pre tačno mesec dana napisao je da "život bez problema ne postoji" i da niko nikada ne treba da se stidi bolesti.

Mihajlović, koji je umro posle duge borbe s leukemijom, 1. decembra u Rimu prisustvovao je predstavljanju biografije Zdenjeka Zemana.

To je bilo njegovo poslednje pojavljivanje u javnosti.

A poslednju poruku na Instagramu ostavio je pre tačno mesec dana, 17. novembra, kada je proglašen za počasnog građanina Bolonje, grada u kojem je živeo poslednjih godina, trenirajući istoimeni klub od 2019. do prošlog septembra.

"Sudbina je htela da se bolest manifestuje ovde u Bolonji, gde postoje najbolji medicinski istraživački centri iz oblasti onkologije. Imao sam sreće, to je istina... ali Bolonja je takodje imala sreću da me ima za trenera kada smo izbegli ispadanje 2019", napisao je Mihajlović.

"Ali, danas govorim o bolesti. Nemojte se nikada stideti ako se u životu suočite s takvim trenucima. Život se ne živi bez problema, već se živi uprkos problemima", naveo je on.

On je tada podsetio da mu je to drugo priznanje za počasnog gradjanina - prvo je dobio u Novom Sadu, i posvetio ga svojoj porodici, supruzi, prijateljima, lekarima, fudbalskom klubu Bolonja, svom stručnom štabu i igračima.

"Na kraju, ali ne i najmanje važno, posvećujem ga gradu Bolonji i svim ljudima u Bolonji", napisao je Mihajlović.

Mihajlović je odigrao 315 utakmica u Seriji A i postigao 38 golova. Igrao je za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, a povukao se 2006. godine. Trenirao je Kataniju, Fjorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting i Bolonju, kao i reprezentaciju Srbije.

Zbogom, Miho

Odlazak "zlatne levice"

1

Odlazak "zlatne levice"

16.12.2022. 17:12

Zbogom, Miho

Foto

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preminuo Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović, 17. 9. 2021.

In memoriam

16.12.2022. 15:25

Preminuo Siniša Mihajlović

Nekadašnji reprezentativac i fudbalski trener Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve