Sport
19.12.2022. 14:33
R. E. / Beta

Poslednje zbogom

Aplauzom ispraćen u večnost: Siniša Mihajlović sahranjen u Rimu (VIDEO)

1
Izvor: Beta / LaPresse / Cecilia Fabiano

Nekadašnji srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović, koji je preminuo u 54. godini posle duge borbe sa leukemijom, sahranjen je u Rimu.

Opelo je služeno u bazilici Svete Marije anđela i mučenika u Rimu, na Trgu Republike, dan pošto se na hiljade ljudi oprostilo od Mihajlovića u Kampidolju.

Bolonjski nadbiskup koji je služio misu na sahrani rekao je da je Siniša Mihajlović bio direktan, iskren i blag čovek.

"Prava snaga nije u osećanju da ste nepobedivi, već u sposobnosti da se ponovo podignete. Veliki je onaj koji pomaže i voli svoj tim, ko ceni talenat, ko veruje u njega, Siniša je to radio", rekao je nadbiskup.

On je dodao da je Siniši Mihajloviću omiljeni tim bila njegova porodica.

Bivšeg srpskog selektora ispratilo je na večni počinak nekoliko hiljada ljudi. Osim porodice i najbližih, nekadašnjih saigrača i saradnika, sprovodu u Rimu prisustvovao je i veliki broj navijača i poštovalaca njegovog rada. 

1
Izvor: Beta / LaPresse / Mauro Scrobogna

Sahrani su, između ostalih prisustvovali predstavnici Crvene zvezde (predsednik kluba i generalni direktor, Svetozar Mijailović i Zvezdan Terzić), Partizana (trener Gordan Petrić) i Fudbalskog saveza Srbije, bivši srpski fudbaleri - Dejan Stanković, Aleksandar Kolarov, Slaviša Jokanović, Zoran Mirković, Vladimir Jugović, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, ali i sadašnji poput Sergeja Milinkovića-Savića.

Među prvima je u stigao selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini, prijatelj i bivši saigrač Mihajlovića. Poslednji pozdrav Mihi poslali su i Frančesko Toti, Danijele de Rosi, Vičenco Montela, predstavnici brojnih italijanskih klubova i Fudbalskog saveza Italije, gradonačelnik Rima Roberto Galtieri, bivši predsednik Ferarija Luka di Montecemolo...

Od bivšeg trenera oprostio se i ceo tim Bolonje, koji je Mihajlović vodio sa klupe do 6. septembra, kao i grupa navijača Crvene zvezde. Ispred bazilike je bio razvijen i transparent na kojem je pisalo "Siniša u srcu".

Po završetku opela kovčeg su izneli članovi porodice i prijatelji, među kojima i Dejan Stanković, Roberto Manćini i Marko Arnautović.

Tada se proneo gromoglasan aplauz ispred bazilike nekoliko hiljada ljudi, a navijači Lacija su upalili baklje i dimne bombe i zapevali u čast čuvenog Mihe.

Mihajlović je sahranjen na obližnjem groblju u krugu porodice.

Mihajlović se od jula 2019. godine borio sa leukemijom. U jednom trenutku stanje mu je bilo bolje, pa se vratio trenerskom poslu u Bolonji, ali bolest se ponovo vratila, nakon čega je u petak izgubio najvažniju utakmicu u životu

Siniša Mihajlović je igrao za Vojvodinu i Crvenu zvezdu, pre nego što se preselio u Italiju gde je nastupao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter izmedju 1992. i 2006. godine.

Trenirao je Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting i Bolonju, kao i reprezentaciju Srbije.

Zbogom, Miho

Odlazak "zlatne levice"

1

Odlazak "zlatne levice"

16.12.2022. 17:12

Zbogom, Miho

Foto

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Patrijarh Porfirije: "Večni ti spomen, brate naš Siniša"
Siniša Mihajlović

Opraštanje od velikana

17.12.2022. 08:18

Patrijarh Porfirije: "Večni ti spomen, brate naš Siniša"

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je saučešće porodici preminulog bivšeg selektora fudbalske reprezentacije Srbije Siniše Mihajlovića.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve